Vijesti / Osijek

Osječki glumac jučer je preminuo od zadobivenih ozljeda

Bogdanovića pregazio 22-godišnji mladić bez vozačke dozvole

Bogdanovića pregazio 22-godišnji mladić bez vozačke dozvole
HNK Osijek

Branislav Smiljanić (22) iz mjesta Tenja kraj Osijeka završio je u pritvoru nakon što je automobilom naletio na osječkog glumca Aleksandra Bogdanovića, a nakon toga pobjegao s mjesta nesreće

Bogdanović je jučer od zadobivenih ozljeda preminuo u osječkom KBC, a polako na vidjelo izlaze detalji ove prometne nesreće.

Kako piše 24 sata, na Bogdanovića je naletio mladić automobilom Kia Sorento, a istim je upravljao iako nema vozačku dozvolu. U trenutku nesreće s njim u vozilu su bile još tri osobe, a između ostalih s njim je bila i njegova djevojka. Mladić je inače sin djelatnika osječke policije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Vraćao sam se doma u to vrijeme, bila su oko 23 sata, i u ulici su bili nekoliko policijskih automobila i srebrna Kia Sorento. Pored nje su stajale dvije mlade djevojke i jedan dečko poprilično blijedi u licu, a u policijskom kombiju je bio drugi dečko kojega su alkotestirali. Pitao sam policajce o čemu je riječ, ali oni su me doslovno ugurali u kuću i rekli da to nije ništa što bi se mene trebalo ticati", rekao je za 24 sata stanovnik Zagrebačke ulice u kojoj je policija zaustavila njegov automobil.

Otac uhićenog zasad nema komentara, dok je djevojka izrazila žaljenje zbog nesreće.

Prema informacijama, Smiljanić je i inače ljubitelj automobila i ovo mu nije prva prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao.

Smiljanića će goniti za kazneno djelo s smrtnom posljedicom

Osječka policija izvjestila je kako je protiv Smiljanića podigla kaznenu prijavu, no kako je Bogdanović u međuvremenu preminuo, ista će biti preinačena u kazneno djelo s smrtnom posljedicom. On će i do daljnjeg ostati u pritvoru u kojem je ispitan.

Mladić je, kažu, vozio iako je bio svjestan da nikad nije položio. U raskrižju je vozio neprimjerenom brzinom i prednjim dijelom auta udario glumca na pješačkom prijelazu.

Udaljio se s mjesta nesreće iako je bio svjestan da je ozlijedio čovjeka, i nakon nesreće nije obavijestio policiju.

"Apsolutno ništa nije zataškano, ja sam već u nedjelju razgovarao s desetak novinara o toj nesreći. Očevid je napravljen kako treba, izašao je zamjenik Općinskog državnog odvjetništva koji je rukovodio očevidom. Sve što mi smijemo prema zakonu objaviti je godište počinitelja i eventualno mjesto odakle je. Ponavljam da sam već u nedjelju davao novinarima informacije o nesreći, mobitel mi je stalno zvonio", rekao je za Index Zoran Kon, glasnogovornik Policijske uprave Osječko-baranjske. 


Izdvojeno

Reci što misliš!