Sport / Rukomet

Bodovi Rudama

RK Osijek zapisao prvi poraz u ovoj polusezoni, pripremaju se za Dubravu

RK Osijek zapisao prvi poraz u ovoj polusezoni, pripremaju se za Dubravu
RK Osijek

Sastav Alena Dujmića tako je slavio 23:21 i zauzeo prvo mjesto ligaške ljestvice

Bila je 59. minuta, a na semaforu je stajalo 21:20 za Rudar. Nakon dosta ravnopravnog dvoboja, pobjeda je mogla otići na obje strane. No, bodovi su na kraju, s konačnim rezultatom 23:21, ostali u Rudama. Rukometaši Osijeka su tako upisali svoj prvi poraz u drugom dijelu sezone, i to na teškom gostovanju u 4. kolu Paket24 Premijer lige-Lige za ostanak.

Osijekov trener Frano Veraja već je uoči puta najavio da ova utakmica nije od presudne važnosti za ostanak, svjestan kakav gostujući teren očekuje njegovu ekipu. No, bio je ovo okršaj za prvo mjesto Lige za ostanak i Osječani su vrlo motivirani dočekali susret. Krenuli su dosta oprezno, a Lovro Frajhaut je na golu izluđivao domaćine - u prvih šest minuta upisao je nestvarnih pet obrana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Raspoložen je s druge strane bio i domaći vratar Vladimir Gošić pa je u 14. minuti bilo tek 4:4. Uslijedila je potom mini serija Rudara koji se odvojio na plus četiri, no Osječani su odmah odgovorili također s četiri pogotka. Prvo je poluvrijeme proteklo u dosta izjednačenom tonu s čvrstim obranama, pa je takav bio i rezultat nakon 30 minuta igre – 9:9.

U nastavku susreta Verajini su izabranici sjajno krenuli. U 37. minuti poveli su 12:9, a rukometaši Rudara pokušavali su to izjednačiti što prije. No, Frajhaut je ponovno pokazao o kakvom je golmanu riječ. Domaćinima su dosuđena tri sedmerca u šest minuta, a Lovro je skinuo dva i pomogao održati minimalnu prednost Osijeka.

Uspijevalo mu je to sve do 46. minute kada je Neralić izjednačio na 15:15. Igralo se gol za gol i bilo je jasno da će se utakmica prelomiti u posljednjim minutama. U 59. minuti na semaforu je, nakon golova Roka Purića i Karla Vašarevića, stajalo 21:20. Mogla su dva boda otići na obje strane, ali s(p)retniji su pak bili domaćini. Sastav Alena Dujmića tako je slavio 23:21 i zauzeo prvo mjesto ligaške ljestvice.

''Poznavajući i prateći protivnika, znali smo da će ovo biti izrazito čvrsta utakmica'', podijelio je Frajhaut svoje dojmove.

''Tako je i bilo, prava šahovska partija. Otvorili smo obrambeno dosta konkretno uz puno kontakta, ali nismo to uspjeli ispratiti u napadu. Krajem prvog dijela kreće naša serija koja seže sve do nastavka kada imamo četiri pogotka prednosti. Baš tada igramo nekako najnesigurnije i dopuštamo Rudama rezultatski povratak, a vrlo dobro znamo kako je teško egal završnicu odnijeti pobjednički u ovoj vrućoj gostujućoj atmosferi. Bodovi ovoga puta ostaju u Rudama, ali mi puni rukometne energije nastavljamo graditi igru za utakmice koje slijede'', dodao je.

Lovro je na koncu upisao 17 obrana i prometnuo se u prvo ime susreta u osječkim redovima. Pri tome je obranio i dva sedmerca te zabilježio uspješnost obrana od 46 posto. Najbolji strijelac ponovno je bio Karlo Vašarević s osam pogodaka, a David Čičak postigao je šest.

Osječani se sada nalaze u sredini ligaške ljestvice gdje je dosta gusto. Drže peto mjesto s 14 osvojenih bodova, jednako koliko imaju i trećeplasirani Metković, četvrtoplasirani Trogir i šestoplasirana Dubrava. Vodeći je Rudar sa 16 bodova.

Slijedi reprezentativna stanka, a onda se 23. ožujka Verajina momčad vraća premijerligaškom natjecanju. U sklopu 5. kola tada će na Zrinjevcu dočekati Dubravu.


Izdvojeno

Reci što misliš!