Sport / Rukomet

Sutra u 18 sati

RK Osijek za ostvarenje plana čeka križevačku momčad na Zrinjevcu

RK Osijek za ostvarenje plana čeka križevačku momčad na Zrinjevcu
RK Osijek

Dvoboj s KTC-om bit će kruna rukometnih predstava u subotu na Zrinjevcu

Na početku druge polusezone naglasak je u Rukometnom klubu Osijek stavljen na prva tri kola Paket24 Premijer lige-Lige za ostanak – domaći susret protiv Metkovića, gostovanje kod Ribole iz Kaštela i naposljetku KTC na Zrinjevcu. Uspiju li Verajini izabranici doći do sve tri pobjede, lakše mogu disati. Za sada im ide po planu, no ostao je još jedan dvoboj - onaj posljednji u tom nizu. U subotu, 2. ožujka, na Zrinjevac dolazi križevački KTC, a susret je na rasporedu od 18 sati.

U drugi dio sezone rukometaši Osijeka startali su kao osmoplasirana momčad Lige za ostanak. Trenutno su na četvrtom mjestu s 12 osvojenih bodova, bodom manje upravo od KTC-a koji u subotu dolazi u goste. Bit će to okršaj za vrh ligaške ljestvice, zasigurno jedan itekako zahtjevan dvoboj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poznaju se ove momčadi već dugi niz godina, igrali su zajedno još u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever, a onda ih je put spojio i u Premijerki. Prošle godine odigrali su neriješeno u Osijeku, a KTC je slavio u Križevcima. Sada je to pak nešto drugačija priča – Osijek ima drugog trenera i sjajnu atmosferu u momčadi, a na valu optimizma iz prethodnih ogleda mogu pružiti još jednu sjajnu predstavu. S druge strane, igrači Dalibora Sokača trenutno su prvoplasirani, a u prethodna dva kola upisali su poraz u Trogiru i pobjedu protiv Moslavine.

''Zahtjevna i psihološki teška utakmica je pred nama'', istaknuo je Osijekov trener Frano Veraja.

''Nakon odličnog ulaska u polusezonu i tri uvodne pobjede, sljedeći protivnik nam usmjerava ostatak sezone. Na Zrinjevac dolazi iskusna ekipa KTC-a puna odličnih individualaca koja je dobro vođena i uigrana. Svako iole opuštanje može nas dovesti u probleme. Činjenica je da smo u odličnoj formi koju treba pokazati i u ovom susretu. Svi smo spremni dati i zadnji atom snage da dva boda ostanu u Osijeku'', dodao je.

Strateg osječkih rukometaša i dalje ne može računati na Kuštrima Ninaja koji je ozlijedio rame u susretu s Metkovićem. Umjesto Ninaja, na poziciji desnog krila vjerojatno će zaigrati Fran Čurić i mladi Noa Kovačević.

''KTC je jako iskusna ekipa, što se vidi i po trenutnom stanju na tablici'', podijelio je Čurić.

''U napadu dosta igraju jedan na jedan, na što ćemo svakako morati pripaziti. Mi ćemo dati sve od sebe na Zrinjevcu, u našoj dvorani i na našem parketu. Atmosfera u momčadi je stvarno odlična, već tjednima dišemo kao jedno i mislim da bolje ne može. Vjerujem da ćemo to zajedništvo prenijeti i na parket te uzeti nova dva boda. U zadnje vrijeme bude sve više gledatelja na utakmici i nadam da ćemo u tom tonu nastaviti. Pozivam sve navijače u subotu u 18 sati na Zrinjevac i nadam se da se vidimo u što većem broju'', dodao je.

Dvoboj s KTC-om bit će kruna rukometnih predstava u subotu na Zrinjevcu. Već od 8,30 sati dvoranu će zauzeti rukometaši do 13 godina, a onda je u 14 sati na rasporedu druga momčad Osijeka u sklopu 2. HRL Istok. Podržimo sve naše rukometaše do novih pobjeda.


Izdvojeno

Reci što misliš!