Sport / Rukomet

RK NEXE – MŠK Považska Bystrica 35:28

Nexe suvereno gazi: S maksimalnim učinkom osigurali prolazak u novu fazu EHF Europske lige

Nexe suvereno gazi: S maksimalnim učinkom osigurali prolazak u novu fazu EHF Europske lige
RK Nexe

Rukometaši Nexea pobijedili su s 35:28 u Našicama slovačku Považsku Bystricu u 4. kolu Europske lige, te s maksimalnim učinkom praktički osigurali drugi krug

Pomalo uspavano počeli su rukometaši iz Našica susret protiv Povazske Bystrice. Kao da su očekivali ranu predaju gostiju koje su prije tjedan dana lako i uvjerljivo pobijedili u Slovačkoj 39:28. Bez pravih obrana bila su oba sastava u početku susreta pa je za samo osam i pol minuta postignuto čak 14 pogodaka (7:7). Na isteku 10. minute, Nexe je konačno pojačalo agresivnost i počelo igrati onako kako to stalno čini ove sezone.

Pet minuta poslije, već su imali tri razlike (11:8). Najveća prednost u prvom dijelu bila je plus šest u 26. minuti (18:12). Na poluvremenu je pak, bilo četiri pogotka razlike jer su gosti uspjeli u kratkom razdoblju napraviti seriju 1:3 i tako doći na podnošljivih 19:15.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bez obzira što je trener Branko Tamše u drugom dijelu dosta mijenjao momčad, ritam Nexea nije bitno pao. Dapače, malo po malo dizali su svoju prednost sve do deset razlike 30:20 u 47. minuti. Nakon toga došlo je do malog pada, ali pobjeda nije bila ni jednog trenutka ugrožena. Završilo je s 35:28. S osam pogodaka najbolji strijelac našičke momčadi bio je Gal Marguč. Šest je dao Predrag Vejin, po pet Gianfranco Pribetić i Luka Moslavac. Dominik Kuzmanović je imao 10 obrana u prvom dijelu, Moreno Car je dodao dvije u nastavku. Kod gostiju najbolji Lubomir Duriš s devet pogodaka.

Nexe je tako nakon 4. kola osiguralo prolazak u drugu fazu natjecanja po skupinama. Dalje je prošao i danski Skjern koji je večeras pobijedio ABC Bragu 32:25. Za tjedan dana upravo protiv Skjerna, Našičani će braniti plus 14, jer se bodovi iz međusobnog susreta prenose dalje.


Izdvojeno

Reci što misliš!