Sport / Rukomet

Prilika za popravak dojma

RK Osijek u subotu dočekuje Moslavinu na Zrinjevcu

RK Osijek u subotu dočekuje Moslavinu na Zrinjevcu
RK Osijek

Imali su Osječani vremena pripremiti se za Moslavinu, i to dva tjedna s obzirom na reprezentativnu stanku

Od velikog rezultatskog minusa do izjednačenja. Napeto je bilo u prvom susretu Osijeka i Moslavine, a sada nas očekuje uzvrat u ŠD Zrinjevac. U sklopu 9. kola Paket24 Premijer lige-Lige A, Osječani će se u subotu od 16 sati ponovno suočiti s rukometašima iz Kutine.

Dva različita lica Osijeka gledali smo u njihovom prvom međusobnom ogledu s Moslavinom. Sredinom prvog poluvremena bili su na minus šest, a onda su do kraja uspjeli nadoknaditi razliku i izvući bod. Imali su i vodstvo u zadnjoj minuti, ali Lukes je potom uspješno realizirao posljednju šansu domaćina. Na kraju su momčadi podijelile bodove, a Osječani proslavili itekako vrijedan bod u gostima. Pokazali su tada da se mogu nositi s kutinskim rukometašima i na njihovom terenu, a sada ih uzvrat očekuje u hramu osječkog rukometa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pokazala se Moslavina kao neugodna i tvrda ekipa ove sezone, opasnija nego prošle natjecateljske godine. Nakon osam odigranih kola, nalazi se na sedmom mjestu ligaške ljestvice s pet osvojenih bodova. No, u tom zbroju nalazi se i pobjeda nad trećeplasiranim Varaždinom.

Imali su Osječani vremena pripremiti se za Moslavinu, i to dva tjedna s obzirom na reprezentativnu stanku. Ipak, svjestan je trener Frano Veraja da neće biti lako.

''Očekuje nas sigurno jedna teška utakmica, pogotovo psihički budući da igramo pred svojom publikom. Tamo smo uzeli bod, a oni su se još pojačali u odnosu na prošlu sezonu i malo se ubrzali. Moglo bi se reći da njima gori jer imaju pet bodova, od kojih su dva protiv Varaždina koje će, kako zasad stvari stoje, vjerojatno izgubiti ako Varaždin osigura Ligu za prvaka. Stoga, vjerujem da su sve snage usmjerili na ovu utakmicu u subotu. Mi smo se dobro pripremili, imamo još dva treninga i nadam se da ćemo ova tri domaća ogleda završiti s pobjedom'', istaknuo je strateg osječkih prvotimaca.

Što se tiče Verajinog igračkog kadra, u konkurenciju se u potpunosti vraća Martin Lukac koji je ozlijedio koljeno upravo u Kutini. No, sastav i dalje neće biti kompletan jer David Čičak mora odraditi suspenziju zbog plavog kartona, a Fabijan Mihaljević čeka nalaze pretraga.

Ova će utakmica zasigurno biti posebna pak za Roka Purića jer će se na protivničkom golu naći njegov brat Stipe. Stipe Purić statistički je jedan od najboljih vratara lige, pa je priupitano Roka zna li kako mu treba pucati.

''Nemam neki recept, to ćemo vidjeti u subotu. Liga ga nije pročitala, nadam se da ćemo mi uspjeti. Također, nadam se da neće biti na svojoj razini i da neće baš protiv nas pokazati zašto je jedan od najboljih golmana lige'', odgovorio je.

U odnosu na prošli međusobni sraz, Osječani neke će stvari morati popraviti. Ključna je, kako Roko misli, koncentracija.

''U subotu možemo očekivati borben i požrtvovan Osijek, s puno trke i sigurno jako motiviran te spreman potući se za dva boda. Moramo biti koncentrirani cijelu utakmicu kako se ne bi ponovio scenarij iz Kutine. Eventualna dva boda jako bi nam puno značila, pa se nadam da će ljudi doći u što većem broju. Uvijek je lijepo igrati pred punim tribinama, pogotovo ovakve značajne susrete'', zaključio je Osijekov Purić.

Podsjetimo, utakmica je u subotu od 16 sati. Ulazi otvaraju se pola sata prije početka utakmice.


Izdvojeno

Reci što misliš!