Sport / Rukomet

Još jedan težak ispit

RK Osijek danas igra protiv zagrebačkih Sesveta

RK Osijek danas igra protiv zagrebačkih Sesveta
RK Osijek

Momčad Sesveta trenutno se nalazi na trećem mjestu prvenstvene tablice sa sedam osvojenih bodova u dosadašnjih pet kola

U nešto drugačijem terminu odigrat će Osječani svoj susret 6. kola Paket24 Premijer lige. Naime, zbog europskih obaveza zagrebačkog kluba, prvenstvena je utakmica prebačena na današnji dan, kada će rukometaši Osijeka i Sesveta od 19,30 sati odmjeriti snage u SŠ Jelkovec.

Momčad Sesveta trenutno se nalazi na trećem mjestu prvenstvene tablice sa sedam osvojenih bodova u dosadašnjih pet kola. Ivandijini igrači upisali su tri pobjede, jedan poraz i jedan neriješen ishod. Poraženi su tek od Zagreba, a remizirali su na domaćem terenu s Goricom (33:33). Zapravo, Sesvećani na svom parketu još nisu poraženi ove sezone, tako da Osječane očekuje zahtjevan ogled.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Pred nama je još jedan težak ispit u gostima. Sesvete imaju mladu i dobro utreniranu momčad punu odličnih individualaca. Iako rezultati sugeriraju da nisu baš u istoj formi kao prošlih sezona, svejedno zaslužuju naš maksimalni respekt. Idemo na utakmicu bez pritiska i opterećenja probati iskoristiti bilo koju šansu koja nam se ponudi. Nadamo se prekidu negativnog niza i povratku kući s pozitivnim rezultatom'', istaknuo je šef bijelo-plavog stručnog stožera, Frano Veraja.

Osijekov trener i dalje ne može računati na Martina Lukca, a sada ni na Fabijana Mihaljevića koji se ozlijedio u proteklom kolu. Umjesto Mihaljevića, na popisu putnika naći će se mladi Marko Maganić, a društvo će mu praviti njegov suigrač iz mlađih kategorija Bruno Vuković koji je baš prošli tjedan protiv Zagreba zapaženo odigrao.

''Gostujemo kod sastava koji je po kvaliteti odmah iza Zagreba i Nexea, što redovno pokazuje svojim rezultatima u prvenstvu, a prošle sezone i u Europi. Ozbiljna su ekipa s odličnim trenerom, a predvodi ih srednji vanjski Dumenčić od kojega sve kreće. Što se nas tiče, probat ćemo smanjiti tehničke greške na minimum, odigrati dobru obranu i pokušati osvojiti oba boda. Sigurno će biti teška utakmica, ali naporn treniramo i nadamo se da će nam se to vratiti'', zaključio je Vuković.


Izdvojeno

Reci što misliš!