Sport / Rukomet

Spremaju se za Sesvete

Rukometaši Osijeka poraženi od hrvatskog prvaka rezultatom 31:20

Rukometaši Osijeka poraženi od hrvatskog prvaka rezultatom 31:20
RK Osijek

Pokušavali su Osječani pružiti kakav takav otpor, ali u pomlađenom sastavu ionako mlade momčadi, bez Martina Lukca i kapetana Mateja Zrne koji je zbog ozljede gotovo cijeli susret proveo na klupi, nisu imali velike šanse

Znala je osječka publika pljeskom nagraditi trud, želju i volju Osijekovih rukometaša. Bilo je tu borbe i dobrih poteza, ali Zagreb je jednostavno bio prejak. U sklopu 5. kola Paket24 Premijer lige-Lige A Zagrebaši su tako u Zrinjevcu uvjerljivo svladali Verajinu momčad s 31:20 (15:10).

Sastav Andrije Nikolića ovaj je susret shvatio kao pripremu za Ligu prvaka i Aalborg, a tako motivirani su i ušli u utakmicu. Već u 12. minuti, kada je Miloš Kos iz prodora pogodio za 2:9, stekli su znatnu prednost. Tu su se polako i domaćini trgnuli, pa su preko Vukovića, Čička i Vašarevića smanjili tek na minus tri. Imali su priliku doći i na samo dva gola razlike, ali gosti to nisu dopuštali. Na odmor se u svlačionice tako otišlo s 10:15 na semaforu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nastavku dvoboja Zagreb je nastavio suvereno i energično, pa je njihova prednost samo rasla. Pokušavali su Osječani pružiti kakav takav otpor, ali u pomlađenom sastavu ionako mlade momčadi, bez Martina Lukca i kapetana Mateja Zrne koji je zbog ozljede gotovo cijeli susret proveo na klupi, nisu imali velike šanse. Pogotovo nakon 48. minute kada su Zagrepčani napravili sjajan niz. Predvođeni Davorom Ćavarom, zaredali su osam pogodaka i prvi se put odvojili s dvoznamenkastom prednošću. Konačan rezultat postavio je Miloš Kos pogotkom u posljednjoj minuti.

''Na momente je to izgledalo dosta dobro. Malo smo lošije ušli u utakmicu, a oni su otvorili s 8:2. Međutim, dok smo mi shvatili da su oni i dalje ljudi od krvi i mesa i počeli igrati, to je sve izgledalo bolje. Imali smo par prilika da dođemo na dva razlike, ali kako smo i najavili prije – svima smo dali priliku da održimo nekakav kontinuitet, tako da je i rezultat na kraju malo ružniji nego što bi trebao biti. Čestitke Zagrebu na pobjedi. Mi smo neke stvari isprobali, a sada se okrećemo sljedećem susretu i Sesvetama gdje ćemo probati tražiti bodove'', istaknuo je Osijekov trener Frano Veraja po završetku ogleda.

Iako je njegova momčad poražena, Veraja zasigurno može biti zadovoljan trudom cijele ekipe, ali i učinkom određenih pojedinaca. U vjerojatno prvo ime iz osječkih se redova prometnuo Bruno Vuković. Mladi srednji vanjski pokazao je veliku borbenost, a upisao je četiri pogotka, dvije asistencije i zabilježio tri osvojene lopte. Inače, Bruno još uvijek nastupa za U17 kategoriju i drugu momčad Osijeka.

''Prije svega, bila mi je iznimna čast igrati protiv dugogodišnjeg i aktualnog prvaka Hrvatske. Za mene i ostale mlađe dečke u ekipi je to zapravo velika prilika i pokazatelj dokle smo dogurali. Danas sam izašao ja, sutra će to biti netko drugi, ali bih rekao da je to zapravo plod momčadi i trenera koji nas gura u leđa. Slijede nam Sesvete, ali ne idemo se tamo predati. Kao i uvijek, idemo dati sve od sebe i pokušati doći do nekih bodova'', podijelio je Vuković svoje dojmove nakon utakmice koju će zasigurno pamtiti.

Najbolji strijelac u domaćim je redovima bio David Čičak koji se šest puta upisao u strijelce, a Dino Hećimović zabilježio je osam obrana. Između ostaloga, ''skinuo'' je i sedmerac Timuru Dibirovu.

Upravo je Dibirov sa sedam pogodaka bio najbolji strijelac u zagrebačkim redovima. Slijedi Miloš Kos s pet pogodaka, pa Davor Ćavar s četiri. Vratar Matej Mandić upisao je deset intervencija, a također je podijelio svoje dojmove nakon susreta.

''Prije svega, čestitam svojim suigračima na dobroj predstavi svih 60 minuta. To nam je, 'ajmo reći, bila uvertira za Ligu prvaka i Aalborg. Tako smo se dogovorili i tako smo se pripremali. Momčad je dobro odigrala, pa je meni iza bilo lakše popratiti to sve. Čestitao bih svojim suigračima, ali i rukometašima Osijeka na fer i korektnoj borbi. Odigrali su dobru utakmicu i želim im svu sreću u nastavku sezone'', istaknuo je hrvatski reprezentativni vratar.

Rukometašima Zagreba slijedi susret Lige prvaka, a za vikend se onda vraćaju prvenstvenim obavezama. A, Osječani će nešto ranije riješiti svoje premijerligaške zadatke – naime, već će u srijedu, 11. listopada gostovati u Sesvetama.


Izdvojeno

Reci što misliš!