Sport / Rukomet

Danas u 19 sati

RK Osijek pokušat će popraviti dojam nakon domaćeg poraza i s gostovanja u Karlovcu vratiti se s oba boda

RK Osijek pokušat će popraviti dojam nakon domaćeg poraza i s gostovanja u Karlovcu vratiti se s oba boda
RK Osijek

Dva remija i jedan poraz, učinak je to Verajine momčadi, a želja je u Karlovcu pokušati doći do oba boda

Četvrto kolo donosi i treće gostovanje za rukometaše Osijeka. Ovaj put u goste će povratniku u Paket24 Premijer ligu, Karlovcu. Susret na rasporedu je danas u 19 sati.

Dva boda osvojili su Osječani na dosadašnjim gostovanjima. Na domaćem ih parketu potom nisu uspjeli potvrditi, ali dolazi Karlovac i prilika za povratak pozitivnog rezultata. Karlovčani su od ove sezone ponovno u najvišem rangu hrvatskog rukometa, a iz dosadašnja tri zahtjevna ogleda izvukli su bod.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U prvom su kolu gostovali u Sesvetama gdje su pružili dobar otpor, ali su na kraju izgubili 28:24. Sljedeći su vikend odigrali neriješeno s Goricom na domaćem parketu (28:28), a prošli su tjedan visoko poraženi u Trogiru (29:15). Po rezultatima čini se kao ekipa s dosta oscilacija, ali treba napomenuti kako na domaćem parketu nisu poraženi.

Čekaju Karlovčani svoju prvu pobjedu u ovoj sezoni, ali čekaju ju i Osječani. Dva remija i jedan poraz, učinak je to Verajine momčadi, a želja je u Karlovcu pokušati doći do oba boda.

''Očekujemo zahtjevnu i psihološki tešku utakmicu. Nakon domaćeg poraza, ovo nam je prilika za povratak pozitivnog ozračja u ekipu. Karlovac je izrazito domaćinska ekipa s agresivnom i pokretljivom 3:2:1 obranom, možda jedina takva u ligi. Realizatorski imaju odlično lijevo krilo, a dosta toga ovisi im i o pivotu kojeg iznimno poštujemo. Pokušat ćemo obrambeno nametnuti svoju igru, postići što više laganih golova iz tranzicije i kući se vratiti s bodovima'', najavio je Osijekov strateg Frano Veraja.

U osječkim redovima ne mogu računati na standardnog Martina Lukca koji se ozlijedio još u Kutini, pa je trenutno u fazi oporavka. Umjesto njega poziciju na crti popunit će njegov brat Ivan, kao i mladi Filip Carević koji se u posljednje dvije utakmice nametnuo kao dobro rješenje.

''Iduće kolo donosi nam gostovanje u Karlovcu kod momčadi koja je povratnik u Premijer ligu. Dobro su ušli u sezonu, pokazavši da mogu igrati sa svima i da su dobra ekipa. Očekujemo čvrstu utakmicu, ali vjerujem da imamo šansu i da se, ako budemo pravi i odigramo kako znamo, možemo vratiti s dva boda u Osijek'', zaključio je Carević.


Izdvojeno

Reci što misliš!