Sport / Rukomet

Dugogodišnje iskustvo

Hrvoje Privšek postao koordinator mlađih kategorija osječke Rukometne akademije

Hrvoje Privšek postao koordinator mlađih kategorija osječke Rukometne akademije
RK Osijek

Popularni Priva rukometom se bavi od svoje devete godine kada je igrao za tadašnju Elektru, a u igračkim je danima doživio i spajanje Elektre i Metalca u klub koji danas znamo kao Rukometni klub Osijek

Hrvoje Privšek vraća se u Rukometni klub Osijek. Pedesetdvogodišnji stručnjak obnašat će funkciju voditelja Rukometne akademije, a s radom je krenuo odmah prvog dana srpnja kada je na Zrinjevcu održao sastanak s trenerima svih mlađih dobnih uzrasta. Navedenu funkciju preuzeo je od Vedrana Abramovića kojem je koncem lipnja istekao ugovor s RK Osijek.

Popularni Priva rukometom se bavi od svoje devete godine kada je igrao za tadašnju Elektru, a u igračkim je danima doživio i spajanje Elektre i Metalca u klub koji danas znamo kao Rukometni klub Osijek. U bijelo-plavom dresu je 2005. godine nakon finala Kupa i završio svoju igračku karijeru, a u međuvremenu je nastupao dvije godine u zagrebačkom Medveščaku i četiri godine u Italiji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S trenerskim je angažmanom krenuo dok je još aktivno igrao rukomet – 2001. godine kada je vodio kadetsku ekipu koja je osvojila drugo mjesto u prvenstvu, a u kojoj je tada bio i današnji predsjednik Kluba, Krešo Tomas. Ukratko, u Rukometnom klubu Osijek prošao je sve – od igračkih do trenerskih funkcija. Osim nanizanih uspjeha sa svim mlađim kategorijama, Privšek je ostvario zapažene rezultate i na klupi seniora koje je uveo u Premijer ligu.

Grad na Dravi napustio je 2017. godine zbog tada nepovoljne situacije u Klubu i otišao u Bjelovar gdje je proveo posljednjih šest sezona. Tamo je vodio sve najmlađe kategorije, kao i mini rukomet po osnovnim školama, a od siječnja je počeo raditi i na projektu „Vrtko“ koji je pokrenuo Hrvatski rukometni savez u suradnji s Europskom rukometnom federacijom. Napomenimo i kako je Priva 2020. godine stekao titulu EHF Master Coacha. U Osijek se tako vraća pravi stručnjak za mlađe kategorije, a cilj mu je rukometnu akademiju podići na viši nivo.

„Posljednjih šest godina proveo sam u Bjelovaru koji je manja sredina s četiri osnovne škole, pa je bio veći izazov napraviti pobjedničku ekipu od male baze. S druge strane, Osijek ima 16 osnovnih škola i sigurno je puno lakše s takvom bazom doći do nekih igrača. Bitno nam je da se proizvode igrači koji popunjuju seniorsku ekipu, odnosno da iz svake generacije dobijemo po 5-7 igrača koji će se spremati za seniorski kadar.  Vrijeme je da zasučemo rukave i podignemo osječku školu rukometa na viši nivo“, istaknuo je Privšek.

Novi voditelj Rukometne akademije odmah je krenuo s radom, pa je tako u ponedjeljak održano inicijalno okupljanje gotovo svih mlađih kategorija (U13, U15 i U17). Okupili su se na igralištu Sokol Centra gdje su, kako je Privšek naglasio, trenirale mnoge uspješne klupske generacije.

FOTO: RK Osijek

„Svi dobri i vrhunski igrači kluba su trenirali ovdje, po svim godišnjim dobima. Moj je zadatak naučiti vas da vam je, kao i u školi, svaka utakmica jedan novi ispit, a svaki trening novo učenje. Ja ću vam uvijek ponuditi više stvari, ali vi morate iskoristiti svaki trening da naučite barem jednu stvar. Onda ćete već na sljedećem ispitu, odnosno utakmici, biti bolji“, objasnio je Priva pa započeo trening na Sokolu. 


Izdvojeno

Reci što misliš!