Sport / Rukomet

VAŽNA DVA BODA ZA OSTANAK U LIGI

Rukometaši Osijeka svladali vodeći Metković i približili se ostanku u ligi

Rukometaši Osijeka svladali vodeći Metković i približili se ostanku u ligi
Leon produkcija

U nešto drugačijem terminu rukometne utakmice na Zrinjevcu, Osječani su u petak bili uspješniji s 29:27 pa sada nešto mirnije čekaju preostala dva kola

Rukometaši Osijeka i Metković-Mehanike jednakim su rezultatom priveli kraju i svoj drugi međusobni ogled ove sezone. Nakon 60 minuta igre, semafor je ponovno pokazivao 29:27. Doduše, ovaj put za bijelo-plavu momčad. Osijek je tako u sklopu 8. kola Paket24 Premijer lige-Lige za ostanak uspio na Zrinjevcu svladati vodeći sastav lige i, makar privremeno, skočiti na četvrto mjesto ligaške ljestvice.

Znali su Osječani što ih očekuje u ovom susretu i koliko im mogu značiti osvojena dva boda, pa su pripreme za novog protivnika krenule odmah na Uskrsni ponedjeljak. Izabranici Daga Kovačevića tako su od prve minute krenuli čvrsto i koncentrirano, baš kako se od njih i očekivalo. Takvim pristupom osigurali su si plus 3 već u 15. minuti utakmice, ali gosti su odmah odgovorili i pokazali svoju kvalitetu. Nakon mini serije 3:0, Metkovci su poravnali na 10:10. Posljednjih par minuta prvog dijela dvoboja proteklo je tako u izjednačenom tonu, a na koncu je na odmor s minimalnom prednošću otišao gostujući sastav (13:14).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nastavak susreta Osijek je otvorio angažiranije. Nakon četiri uzastopna pogotka, domaćini su preuzeli vodstvo sa 17:15, a onda se malo primirili. Drugo poluvrijeme proteklo je tako u dosta ravnopravnoj borbi, ali treba istaknuti kako su Osječani ipak bili nešto dominantniji. Iako je rezultat bio izjednačen u osam navrata, momčad Marija Bjeliša samo je na početku bila u prednosti kod rezultata 13:15 u 32. minuti.

Slično kao i prije nešto manje od dva mjeseca u Metkoviću, pobjednik se nije znao gotovo do samog kraja. U 56. minuti semafor je pokazivao 27:27, a onda je Osijek dodatno „stisnuo“ u obrani. Gosti su tako izgubili dva napada, a u svemu tome zaradili i isključenje. David Čičak i Roko Purić to su iskoristili pa zatresli mrežu i time potvrdili novu pobjedu na domaćem parketu. U zadnjim sekundama Dino Hećimović obranio je udarac Hrvoja Batinovića, pa je konačan rezultat ostao 29:27.

„Kako smo i očekivali s obzirom na značaj utakmice za nas, dosta smo nervozno igrali. Bio je to očekivano težak susret u kojem smo se borili za svaku loptu i, iskreno, imali možda malo i previše tehničkih pogrešaka. Međutim, spretno i sretno smo pobijedili i došli do izuzetno bitna dva boda“, objasnio je Osijekov trener Dag Kovačević.

U njegovom kadru ponovno je najučinkovitiji bio Karlo Vašarević s osam postignutih pogodaka. Šest puta u strijelce se upisao Roko Purić koji je tome dodao i sjajnih pet asistencija. David Čičak i Kuštrim Ninaj, koji se u potpunosti vratio nakon ozljede, po pet su puta pogađali mrežu. S druge strane, u crveno-bijelom dresu najbolji je strijelac bio Hrvoje Batinović sa sedam golova. Dario Raguž upisao ih je šest, a treba istaknuti i raspoloženog vratara Josipa Milasa koji se također upisao među strijelce, i to dva puta.

„Trener nas je cijeli tjedan upozoravao da će ovo biti jako teška utakmica, što se na kraju i pokazalo. Dugo smo se pripremali i možemo reći da smo na koncu zadovoljni rezultatom. Fokus odmah prebacujemo na Zamet. U sljedećem kolu nas očekuje također jako bitan dvoboj i nadam se da ćemo i tamo pobijediti“, zaključio je Ninaj.

Kako je Kohorta u vrijeme rukometnog susreta krenula s proslavom rođendana, ovaj put nije mogla podržati naše rukometaše, ali glasno navijanje nije izostalo. Mladi talenti iz rukometne akademije navijali su uz taktove bubnja, a u nekoliko im se navrata pridružila i cijela dvorana. Podršku osječkim prvotimcima došli su dati i naši sportski prijatelji iz MOK Mursa Osijek.


Izdvojeno

Reci što misliš!