Sport / Rukomet

POSLJEDNJI SUSRET 8. KOLA

Osječki prvotimci očekuju Sesvete, podržite ih u Zrinjevcu

Osječki prvotimci očekuju Sesvete, podržite ih u Zrinjevcu
SMART agencija

„Maksimalno ih respektiramo, ali ne bojimo se nikoga“, istaknuo je Osijekov strateg Damir Eklić

Pred rukometašima Osijeka je još jedna teška utakmica. Nakon hrvatskog prvaka, sada im u Zrinjevac stižu Sesvete. Susret 8. kola Paket24 Premijer lige-Lige B na rasporedu je u srijedu, 9. studenoga, s početkom u 19 sati.

Momčad Silvija Ivandije u Grad na Dravi dolazi u sjajnom ritmu. Osim što su trenutno drugoplasirana ekipa Lige B s pet bodova zaostatka, ali i utakmicom manje od vodećeg PPD Zagreba, Sesvećani nižu i europske uspjehe. Prošli su tjedan u 2. kolu EHF Europskog kupa svladali A.C. PAOK i tako upisali povijesne pobjede u europskim natjecanjima. Upravo su u uzvratu u Grčkoj pokazali da su ekipa koja se ne predaje, pa su tako „minus šest“ pretvorili u „plus šest“ na kraju utakmice i osigurali prolazak u sljedeći krug.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kada je riječ o domaćem prvenstvu, u dosad odigranih 7 kola, igrači Sesveta upisali su pet pobjeda, jedan neriješeni ishod te jedan poraz. Poraženi su od neprikosnovenog Zagreba, a remizirali su u gostima kod Bjelovara. Sve u svemu, Osječane očekuje težak zadatak žele li doći do bodova na domaćem parketu.

No, prvotimci Osijeka su upravo u prošlom kolu protiv Zagreba pokazali da su mlada i borbena ekipa. Uostalom, dvoboji poput ovakvih velika su im motivacija, ali i svojevrsna pomoć u prikupljanju potrebnog premijerligaškog iskustva. Trener Damir Eklić najavio je borbeni ogled:

"Maksimalno ih respektiramo, prvenstveno zato što igraju europske kupove, pa samim time pokazuju svoju kvalitetu u kontinuitetu. Mi ćemo u ovoj utakmici probati držati neizvjesnost što duže i tu tražiti svoju šansu. Ponavljam", maksimalno ih respektiramo, ali ne bojimo se nikoga.

Podsjetimo, Osječani su prošle sezone ugostili momčad Sesveta u okviru Hrvatskog kupa. Tada smo gledali neizvjesnu utakmicu, baš kakvu Eklić najavljuje, a Sesvećani su na kraju slavili pogotkom u posljednjim sekundama susreta. Hoće li ovaj put Zrno i suigrači uspjeti obraniti Zrinjevac, saznat ćemo u srijedu!


Izdvojeno

Reci što misliš!