Sport / Rukomet

častan poraz

Osječani pružili dobar otpor favoriziranoj momčadi PPD Zagreb

Osječani pružili dobar otpor favoriziranoj momčadi PPD Zagreb
SMART agencija

„Jest da rezultat nije otišao u našu korist, ali mi smo dali sve od sebe. Pokazali smo karakter, pokazali smo da se nećemo ni protiv koga predavati, pa koliko god ta ekipa bila dobra“, istaknuo je Matej Zrno, kapetan Osijeka

Rukometaši Osijeka u subotu su na domaćem parketu poraženi od hrvatskog prvaka. U 7. kolu Paket24 Premijer lige-Lige B, dva boda iz Zrinjevca odnijela je momčad PPD Zagreba koja je slavila s 25:36.

Aktualni hrvatski prvak bio je favorit u ovom susretu, ali bilo je zanimljivo vidjeti kako će se postaviti Osijek kao novi premijerligaš. To je privuklo i 200-njak gledatelja koji su u ranom subotnjem terminu došli pogledati susret.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gosti su otvorili utakmicu pogotkom hrvatskog reprezentativca, Luke Lovre Klarice, a Osječani su na oduševljenje tribina odmah izjednačili preko Mateja Zrne. Domaćini su pružali dobar otpor i igrali čvrstu obranu, ali s druge strane je ipak bila momčad Zagreba koja je dominirala. Igrači Ivice Obrvana već u 10. minuti imali su 4:7, a do kraja prvog poluvremena tu su razliku i povećali. Upravo su pred sam odmor zaredali četiri pogotka u dvije minute, a u svlačionice se otišlo s 13:22 na semaforu.

U drugom poluvremenu gledali smo nešto hrabriji i raspoloženiji Osijek. Bilo je teško dohvatiti devet golova razlike, ali pokazali su da se usude igrati i parirati i najboljima. U 50. minuti su čak i napravili mali niz od tri uzastopna pogotka, redom su mrežu gostiju tresli Lukac, Zrno i Ninaj. Naposljetku, konačan rezultat od 25:36 postavio je Faljić iz gostujućih redova. Nakon posljednjeg sučevog zvižduka, momčadi su se sportski pozdravile na terenu, a publika je snažnim pljeskom nagradila odličan rukomet.

„POKAZALI SMO KARAKTER“

U domaćim redovima, najučinkovitiji je bio David Čičak sa šest pogodaka. Po pet puta mrežu su tresli Matej Zrno i Martin Lukac koji je imao stopostotan učinak. Upravo je Zrno kao kapetan prokomentirao ogled s hrvatskim prvakom:

"Bio je izniman osjećaj igrati protiv Zagreba jer su to dečki koji igraju Ligu prvaka. Tu je budućnost hrvatske reprezentacije i ponosni smo što ove sezone igramo protiv njih. Jest da rezultat nije otišao u našu korist, ali mi smo dali sve od sebe. Pokazali smo karakter, pokazali smo da se nećemo ni protiv koga predavati, pa koliko god ta ekipa bila dobra."

Zanimljivo, u ovoj je utakmici Osječane s klupe vodio Dag Kovačević. S njim je ova momčad prošle sezone osigurala Premijer ligu, a sada je u funkciji dopredsjednika kluba. No, upravo protiv Zagreba ponovno se našao na klupi Osijeka jer je trener Damir Eklić morao izostati zbog privatnih razloga. Kovačević je, kako kaže, vidio dva lica svoje momčadi:

"U ovoj ekipi nitko još nije imao priliku igrati natjecateljsku utakmicu protiv Zagreba i to se u prvom poluvremenu iznimno vidjelo. Bili smo dosta impresionirani pa je rezultat u prvom dijelu bio takav kakav je i sigurno nitko u klubu nije zadovoljan s time. Kad smo shvatili da bez nekih većih problema možemo u jednom dijelu parirati Zagrebu, u drugom poluvremenu smo bili bolji i mislim da je to obrazac kojim dalje trebamo ići. Čestitam Zagrebu i želim im sreće u daljnjim natjecanjima."

KLIS PRVI STRIJELAC SUSRETA, PANJTAR UPISAO 13 OBRANA

S druge strane, najbolji strijelac kod Zagrepčana, ali i na utakmici, bio je Edin Klis sa osam pogodaka. Raspoloženi su bili i Luka Lovre Klarica sa sedam pogodaka, odnosno Davor Ćavar sa šest. Vratar Aljaž Panjtar upisao je 13 obrana.

Upravo je Klarica prokomentirao susret u Zrinjevcu:

"Čestitao bih ekipi Osijeka na dobroj igri, a svojoj ekipi na pobjedi. U prvom poluvremenu smo dominirali, vukli smo i imali čvrstu obranu. Tu smo se jako dobro rezultatski odvojili. U drugom smo poluvremenu malo pali, za koji gol razlike. Što se tiče Osijeka, dobra su ekipa, vidi se da su uigrani. Mislim da im ona utakmica protiv KTC-a nije bila mjerilo jer su bolji od toga."

Na angažmanu i dobroj utakmici momčadima je čestitao i gostujući trener, Ivica Obrvan:

"Nama je ova utakmica došla u ritmu europskih utakmica Lige prvaka. Prije dva, tri dana smo igrali tešku utakmicu, a ovdje smo došli bez nekoliko važnih igrača zbog različitih razloga. Dobro nam je poslužila ova utakmica, ekipa je bila razigrana i rastrčana od prve minute. Pohvalio bih svoje igrače, ali i igrače Osijeka na fer i korektnoj igri. Mi se okrećemo sljedećim izazovima, a ekipi Osijeka želim puno uspjeha u nastavku prvenstva. "


Izdvojeno

Reci što misliš!