Sport / Rukomet

premijerna pobjeda

Rukometaši Osijeka stigli do prve pobjede na teškom gostovanju u Bjelovaru

Rukometaši Osijeka stigli do prve pobjede na teškom gostovanju u Bjelovaru
SMART agencija

Trener Damir Eklić znao je kako podignuti momčad nakon dva uzastopna poraza, a kapetan Matej Zrno donio je pobjedu pogotkom u posljednjim sekundama susreta

„Nemamo straha, idemo tamo s dignutim gardom i probat ćemo iznenaditi“, najavljivao je trener Damir Eklić dvoboj s Bjelovarom. Mnogi su preispitivali kvalitetu osječkog kadra nakon dva poraza na otvaranju sezone, ali Eklić je znao kako podignuti momčad. I kako osvojiti prve premijerligaške bodove. Njegovi izabranici tako su u sklopu 3. kola Paket24 Premijer lige-Lige B svladali rukometaše Bjelovara s 27:28 i uzeli dva boda na neugodnom gostovanju.

Pobjeda je bila imperativ za momčad Bjelovara, barem ako je suditi prema tamošnjim medijima. Ipak im je u goste stizala zadnja momčad na ljestvici koja je bila bez ijednog osvojenog boda pa se podrazumijevala rutinska pobjeda. Mnogi su otpisivali RK Osijek na samom početku sezone, svašta se pisalo po forumima, a to je probudilo inat u ovoj mladoj i motiviranoj ekipi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pred 200-njak gledatelja u Dvorani Europskih prvaka Osječani su sjajno ušli u utakmicu. Radović je ponovno zabio za početno vodstvo, a onda Čičak povisio na 0:2. No, Bjelovar je uskoro pokazao svoju kvalitetu pa u 14. minuti preokrenuo na 4:3. U nastavku su domaćini povećavali svoju prednost, a u 20. minuti je Trninić poentirao za 9:6. Damir Eklić brzo je pozvao time-out i sjajno ga iskoristio. Naime,  uslijedilo je fantastičnih deset minuta u režiji naših rukometaša. U završnici prvog poluvremena postigli su osam pogodaka, a primili tek jedan te stvorili sjajnu prednost od 10:14. Od minus tri stigli su na plus četiri pa su nešto mirniji otišli na odmor u svlačionicu.

U drugom dijelu susreta nastavili su održavati stečenu razliku. Sve do 40. minute uspješno su održavali svoju prednost od četiri pogotka, a onda je domaći sastav preko Lukačeca i Vidovića došao tek na pogodak zaostatka. No, Osječani nisu popuštali pod pritiskom bjelovarskih navijača pa su Ninaj i Čičak zabijali za 19:22. Uporno su domaćini pokušavali dohvatiti razliku, ali u trenucima kada se lomila utakmica, rukometaši Osijeka nisu se predavali. U posljednjih sedam minuta susreta, odlučujućih sedam minuta za Bjelovarčane već treću utakmicu zaredom, igralo se gol za gol. U 59. minuti semafor je pokazivao 27:27, a onda je Eklić pozvao svoj treći time-out. I ponovno se taj time-out pokazao dobitnim. U posljednjim sekundama susreta Matej Zrno postigao je pogodak za pobjedu. Kapetan kapetanski za prve bodove u Premijer ligi i veliko slavlje svoje ekipe.

Tandem predvodio Osijek do prve pobjede

Na utakmici je briljirao Osijekov duo Matej – Zrno je bio najučinkovitiji s osam pogodaka (sedam je zabio u drugom poluvremenu), a Radović je „utrpao“ gol manje. David Čičak pet je puta pogađao mrežu.

Nije ovo bila savršena utakmica Osječana, i sami su svjesni da ima prostora za napredak, ali lijepo je vidjeti da i u takvom izdanju mogu savladati ovakav premijerligaški klub. U trenucima kada se lomila utakmica, igrači Osijeka odupirali su se napadima domaćina i zanosu njihove publike, a trener Damir Eklić sjajno je odradio posao s minutama odmora. Zadovoljan viđenim bio je i njegov pomoćnik, Vedran Abramović:

"Nakon prva dva kola bez bodova, upisati prvu pobjedu na gostovanju protiv ovakvog protivnika je stvarno veliko ostvarenje za nas. Naravno, poprilično smo sretni zbog toga, a čestitao bih Bjelovarčanima te njihovoj publici na odličnoj predstavi. Bjelovarska publika je oduvijek poznata kao rukometna i u velikom broju prati svaki susret. Stoga je bilo užitak igrati u ovakvom ambijentu, dok je sam dvoboj od prve do zadnje minute bio na „jednu loptu“. Rekao bih da smo kontrolirali veći dio utakmice iako smo u nastavku mrvicu pali. No, naposljetku smo sasvim zasluženo slavili, dečki su stvarno ostavili srce na parketu i nosimo dva boda u svoj Osijek", poručio je Abramović.

Očekivala se rutinska pobjeda Bjelovara, a naposljetku se to pretvorilo u „iznenađenje“ Osijeka. No, momčad nema vremena za veliko slavlje. U sljedećem tjednu očekuju ih dva zadatka – prvo će u srijedu gostovati kod momčadi Borova u okviru Hrvatskog kupa, a onda za vikend na domaćem parketu očekuju Trogir. Nadamo se da će se i za vikend nasred terena zaoriti „Inati se, Slavonijo“. 


Izdvojeno

Reci što misliš!