Sport / Rukomet

„OVO JE OSIJEK“

Osijek u drami i ludnici Zrinjevca pao u zadnjoj sekundi

Osijek u drami i ludnici Zrinjevca pao u zadnjoj sekundi

U neizvjesnoj utakmici RK Osijek minimalno je poražen od Sesveta s 25-26. Sada ih očekuje prvenstveni derbi koji im gotovo može osigurati plasman u Premijer ligu

Rukometaši Osijeka zamalo su se plasirali u završnicu Hrvatskog kupa. U fantastičnoj atmosferi dvorane Zrinjevac pred 800-njak navijača, izabranici Daga Kovačevića pokazali su sjajnu igru i dominirali većim dijelom utakmice, no na kraju su pobjedu odnijeli iskusniji gosti pogotkom u zadnjim sekundama za 25-26.

U Osijeku smo gledali rukometni spektakl, a motivirani domaćini ugostili su jake Sesvete i tražili svoj prolazak u završnicu Kupa, a dvoboj je zainteresirao velik broj sportskih zaljubljenika koji su dio radnog dana odlučili provesti na tribinama Zrinjevca. Na tribinama se smjestila i Kohorta koja se nakon dugo vremena vratila u dvoranu i organizirano došla podržati osječke rukometaše u napetom ogledu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Početak utakmice označio je Fran Čurić pogotkom sa šest metara za početno vodstvo Osijeka. Mislav Šuker iz gostujućih redova odmah je izjednačio, a Sesvete su već u šestoj  minuti došle u prednost od 2-4. Osječki sastav ubrzo je reagirao i preokrenuo rezultat – od sedme minute postigli su četiri uzastopna pogotka, a vratar Romić redom je upisivao obrane pa je na semaforu u 12. minuti stajalo 6-4.

Ipak, Sesvećani pokazuju da ćemo gledati tešku i tvrdu utakmicu pa odmah ravnaju rezultat. Gledali smo ravnopravnu utakmicu sve do 25. minute kada igrači Osijeka preuzimaju inicijativu. U strijelce se redom upisuju Jurić, Nedić pa Šimatić, dok Marko Romić brani pokušaje Strbada i  Krndelja, a onda u posljednjoj minuti prvog dijela susreta i  Vujović skida sedmerac Dumenčiću. Na oduševljenje tribina, Osječani uz gromoglasan pljesak odlaze na odmor s vodstvom 16-13.

„OVO JE OSIJEK“

Drugi dio susreta započinje u sličnom tonu. Odmah na početku Romić brani udarac Krešića, a u 36. minuti Vukušić krade loptu i dodaje Čuriću koji zabija za podebljanje vodstva. Dok na semaforu stoji 19-15, s tribina se čuje navijanje „ovo je Osijek!“. Nošeni sjajnom atmosferom, osječki prvotimci uspješno održavaju prednost, a u 45. minuti Čurić postavlja 23-20.

Činilo se da će domaćini uspjeti iznenaditi opasne Sesvete, no nakon pogotka Ninaja za 24-21 u 48. minuti dolazi do pada koncentracije. Momčad Silvija Ivandije koristi takvu situaciju pa u svega nekoliko minuta preokreće na 24-25 i u posljednjih pet minuta odvodi utakmicu u neizvjesnost.  

Uzavrela atmosfera unijela je nervozu u oba sastava. Od 55. do 59. minute nijedna momčad nije uspješno realizirala svoje šuteve, a onda je Matej Zrno zabio za izjednačenje. U posljednjim sekundama susreta, nakon timeout-a gostujuće ekipe, zabija Patrik Hršak za 25-26 i svojoj momčadi donosi prolaz u završnicu Kupa.

Osječani pokazali da su spremni za borbu s premijerligašima

Unatoč porazu, rukometaši Osijeka pružili su vrlo dobru partiju i pokazali da se itekako mogu boriti s premijerligašima. Sesvećani su bili favoriti, ali Osječani su pokušali nositi se jednim od ponajboljih hrvatskih klubova i pokazali da su spremni i za takve izazove. Naposljetku ih je koštao pad koncentracije u posljednjih desetak minuta, a tako su tek minimalno poraženi. Svjesni svoje igre, igrači Osijeka proveselili su se s navijačima i djecom, a onda je pred kamere stao kapetan Matej Zrno:

"Pred punim Zrinjevcom smo ugostili jednu izuzetno kvalitetnu ekipu. Jako sam ponosan na svoju ekipu što su se borili ovako do zadnje sekunde. Nažalost, izgubili smo utakmicu u zadnjim sekundama, ali mogu vam samo reći da smo stvarno dali sve od sebe. Posebno bih se zahvalio publici koja je bila fantastična, kao i Kohorti koja nas je došla bodriti. Bilo je sjajno, nikad nismo igrali pred ovakvom atmosferom. Stvarno, hvala svima na podršci. Možemo vam jedino obećati da ćemo svaku utakmicu dati 120 posto od sebe, a nadam se da ćete nas još koji put doći podržati."

Momčad Daga Kovačevića još je jednom pokazala kako timski igra pa se čak 13 igrača upisalo među strijelce. A najbolji u redovima ponovno je bio Fran Čurić sa sedam postignutih pogodaka. Treba pohvaliti i čuvare mreže – prvi vratar, Marko Romić, danas je upisao 11 obrana i itekako pomogao svojoj momčadi.

Vremena za odmor nema jer se fokus odmah prebacuje na prvenstveni derbi koji slijedi u subotu. Prvotimci Osijeka na Zrinjevcu će ugostiti ekipu drugoplasiranog Čakovca koji za njima zaostaje tri boda, ali ima i utakmicu više. Pobjeda u tom susretu Osječanima bi itekako značila i gurnula ih korak bliže ulasku u Premijer ligu. Toga je svjestan i naš srednji vanjski Domagoj Nedić koji poziva navijače da i u subotu popune Zrinjevac:

"Ovom prilikom bih pozvao sve Osječane, sve ljubitelje rukometa da dođu i u subotu i podrže nas protiv Čakovca. Igramo jako bitnu utakmicu, gotovo si pobjedom možemo osigurati Premijer ligu. Oni koji su nas gledali danas protiv Sesveta, vidjeli su koliko smo se borili, a to vam obećavam da ćete gledati i u subotu. Dođite i podržite nas", dodaje Nedić. 


Izdvojeno

Reci što misliš!