Sport / Rukomet

festival rukometa

Rukometni spektakl na Zrinjevcu: Osječani u četvrtfinalu Kupa dočekuju Sesvete uz podršku Kohorte

Rukometni spektakl na Zrinjevcu: Osječani u četvrtfinalu Kupa dočekuju Sesvete uz podršku Kohorte

„Mi naravno idemo u ovu utakmicu na pobjedu. Ipak oni dolaze na Zrinjevac, a to je naš dom, tu smo mi odrasli i tu možemo pobijediti svakoga“, tvrdi kapetan Zrno

Pred izabranicima Daga Kovačevića možda je i najveći ispit ove sezone. U godini dokazivanja, rukometaše Osijeka očekuje još jedan veliki izazov – četvrtfinale Kupa protiv opasnih Sesveta. Rukometni spektakl u Zrinjevcu gledat ćemo u srijedu, a početak je u 17 sati.

Pobjeda nad momčadi Varaždina sredinom veljače značila je prolazak Osijeka u sljedeću fazu natjecanja, ali i dolazak još nekog zvučnog imena na Zrinjevac. Naime, Osijek je jedini klub u četvrtfinalu Kupa koji nije član Paket24 Premijer lige pa je automatski imao pravo da bude domaćin u sljedećem krugu i ugosti nekog iz elitnog ranga hrvatskog rukometa. A kuglice ždrijeba naš su klub spojile sa Sesvetama i zakazale  još jednu rukometnu ljepoticu na Zrinjevcu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Što reći o klubu kao što su Sesvete? Već su petu godinu stabilan prvoligaš, a od 2019. vodi ih Silvio Ivandija koji s klupe radi odličan posao. Inače, Ivandija je svojedobno nosio dres Osijeka kao srednji vanjski, a 2011. je bio i trener seniorske momčadi. Sada se vraća na parket Zrinjevca, ali ovaj put u drugoj ulozi.

Iznenadili Nexe, cilj je prolazak u final four kupa

Homogena su ekipa koja je na čelu s Ivandijom postala pravo osvježenje u hrvatskom rukometu. Prošlu sezonu okarakterizirali su povijesnom - izborili su kvalifikacije Europske lige, u Kupu ispali u polufinalu od Nexea, a u prvenstvu završili kao četvrtoplasirani, iza Zagreba, Nexea i dva boda iza trećeplasiranog Poreča.

Ove sezone kao da se trude nadmašiti tu povijesnu sezonu. Trenutno su trećeplasirani u Ligi za prvaka Premijer lige sa sedam osvojenih bodova, tek tri manje od vodećeg Zagreba. Plasman odmah iza neprikosnovenih Zagrepčana i njihovih glavnih konkurenata iz Našica dovoljno govori o ozbiljnosti ovog kluba.

Sportsku javnost ugodno su iznenadili prije mjesec dana kada su na domaćem terenu svladali upravo Nexe s 30:28. A plasman u četvrtfinale Kupa osigurali su nakon tijesne pobjede s 30:29 nad rukometašima Gorice. Vođa na terenu im je Ivan Dumenčić, povratnik u hrvatski rukomet i najbolji strijelac sesvetskih redova. Dumenčić tvrdi kako je njihov cilj poznat – drugu godinu zaredom otići na final four kupa te potencijalno izboriti prvo finale u povijesti kluba.

Osijek kao jedini drugoligaš u četvrtfinalu

S druge strane, rukometaši Osijeka ovaj susret očekuju u zasluženo dobroj atmosferi. Vodeća su momčad Prve hrvatske rukometne lige Sjever te u posljednjih mjesec dana natjecanja ulaze s tri boda prednosti i utakmicom manje od drugoplasiranog Čakovca. Ostvarenju cilja sve su bliže, a četvrtfinale Kupa još je jedan veliki uspjeh ove ekipe. Biti jedini drugoligaš u četvrtfinalu Kupa veliki je podvig, a biti rame uz rame klubovima kao što su Nexe, Sesvete, Zagreb i Poreč, doista je veliki uspjeh momčadi Daga Kovačevića. Pokazatelj da Osijek može i zaslužuje biti dio hrvatske rukometne elite.

Iako su Osječani u osmini finala već svladali jednog premijerligaša (Osijek-Varaždin 31:30), očekuje ih jedna vjerojatno zahtjevnija utakmica. Sesvete su favoriti, od toga ne treba bježati, ali dolaze na Zrinjevac koji je gotovo pa nepobjediva tvrđava ove sezone. Podsjetimo, igrači Osijeka su ove sezone samo jednom izgubili na Zrinjevcu, i to od glavnog konkurenta Požege pogotkom iz sedmerca u posljednjim sekundama utakmice.

U redovima Osijeka s oprezom se govori o Sesvetama, a to nam potvrđuje i kapetan Matej Zrno:

"U srijedu nas očekuje utakmica protiv Sesveta, momčadi koja je odmah iza Zagreba i Nexea. Malo tko zna koliko su zapravo kvalitetna ekipa. Ove su sezone pobijedili Nexe u ligaškom susretu, a u prijateljskim utakmicama su pobijedili i Zagreb, i Nexe. Stvarno se vidi da klub ima široku klupu i veliku kvalitetu. Mi naravno idemo u ovu utakmicu na pobjedu. Ipak oni dolaze na Zrinjevac, a to je naš dom, tu smo mi odrasli i tu možemo pobijediti svakoga."

Pravdu će dijeliti najbolji sudački par, ulaz besplatan

A uz timsku igru kakvu pokazuju, Osječani stvarno mogu svakome pomrsiti račune. Složna momčad koja gotovo svaki susret izbaci nekog drugog pojedinca u prvi plan, koja će se bacati za svaku loptu i neće se predavati do posljednje sekunde. Takav Osijek možete očekivati ovu srijedu.

Kada kažemo da vas očekuje rukometni spektakl, stvarno to i mislimo. Ogled Osijeka i Sesveta zasigurno će izazvati zanimanje ljubitelja rukometa, a dodamo li da će pravdu na utakmici dijeliti najbolji sudački par, Matija Gubica i Boris Milošević, treba li vam još koja potvrda?

Ulaz je besplatan, a sat vremena prije utakmice bit će organiziran i tzv. rukometni korner za zagrijavanje navijača uz besplatnu promotivnu cugu. Ako želite doći opremljeni na utakmicu, svratite u Bela sport, nabavite navijačke rekvizite RK Osijeka pa nek tribine Zrinjevca budu u našim bojama.

Zrno, Čurić i ekipa naporno treniraju čitavu sezonu, a sada imaju sjajnu priliku izboriti Završnicu Kupa u Poreču. Pred njima je težak zadatak, ali uz borbu koju su dosad prikazali i podršku navijača, nije nemoguće. Vratili su rukomet u Osijek, a sada zajedno ispišimo još jednu lijepu sportsku priču. Svi za Osijek!

U Zrinjevac stiže i Kohorta

Nakon dugo vremena, u Zrinjevac stiže i Kohorta. Još se pamte sjajne atmosfere na futsal utakmicama, a sad će podršku dati rukometašima.

"Pozivamo sve naše članove da se odazovu našem pozivu i priključe nam se u navijanju. Dečki su zaslužili podršku, a nakon dužeg vremena i mi smo ponovno u dvorani. Ulaz na veliku tribinu je besplatan, kao i pivo za sve koji dođu! Srijeda, 17h, svi na Zrinjevac!", stoji u obavijesti Kohorte.
 


Izdvojeno

Reci što misliš!