Sport / Rukomet

prvi poraz đakovčana

Osječani nastavljaju s pobjedama – svladali i Đakovo

Osječani nastavljaju s pobjedama – svladali i Đakovo

Momčad Osijeka uzela dva boda u slavonskom derbiju, slijedi gostovanje kod Ivanića

Rukometaši Osijeka upisali su novu pobjedu. U sklopu 17. kola Prve hrvatske rukometne lige Sjever na domaćem su parketu svladali Đakovo s 30:25 i tako im nanijeli prvi poraz u proljetnoj polusezoni.   

Slavonski derbiji uvijek izazivaju nešto veću pažnju i donose borbenu utakmicu. Upravo takav susret gledali smo i u subotu u Zrinjevcu. Povela je momčad Đakova pogotkom Jarčevića, a odmah je Osijek izjednačio preko Jurića. U devetoj minuti uspješno su Đakovčani započeli mini seriju pa su u roku od dvije minute s četiri uzastopna pogotka došli u prednost s 3:7.  Odmah slijedi reakcija domaćina koji, golovima Repušića, Radovića, Babića i Šimatića, pokušavaju uhvatiti zaostatak pa u 20. minuti na semaforu stoji tek minimalna prednost Đakova od 10:11. U posljednjim minutama prvog dijela susreta inicijativu preuzimaju naši rukometaši, a Ninaj u 30. minuti zabija za 15:14. No, u zadnjim sekundama gosti izjednačuju pa se na odmor odlazi s 15:15.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U drugom poluvremenu Đakovo odmah pokušava ponovno se rezultatski odvojiti preko Pavlovića i Žganjera, bivših igrača Osijeka koji su sada Zrinjevac posjetili kao članovi gostujuće ekipe. Ipak, vodstvo ubrzo preuzimaju Osječani koji u nešto manje od dvije minute postižu četiri pogotka te postavljaju 19:17. U 43. minuti ponovno mini serija naših igrača – Čurić, Vuković i Zrno redom se upisuju u strijelce, a na semafor u 46. minuti postavljaju 23:19. Pokušavaju gosti smanjiti, Jarčević i Pavlović zabijaju za 24:22, no Vuković i Šimatić odmah vraćaju prednost od četiri gola. U završnici susreta bez iznenađenja – izabranici Daga Kovačevića održavaju stečenu prednost te upisuju četrnaestu pobjedu ove sezone.

Gotovo je cijela momčad bila raspoložena pa se većina igrača upisala u strijelce. Ipak, najefikasniji s četiri pogotka bio je lijevi vanjski Mario Goluža. Evo što on kaže o ogledu s Đakovčanima: "Znali smo da će biti teška utakmica. Đakovo je u drugoj polusezoni jedini klub koji ima tri pobjede u tri utakmice kao i mi. No, dobro smo se pripremali i očekivali pobjedu."

A  pobjeda je stigla i tako dodatno osigurala sam vrh ligaške tablice. S 30 bodova u 17 odigranih susreta Osječani su vodeći, a kao lideri prvenstva u sljedećem kolu gostuju kod ekipe petoplasiranog Ivanića. 


Izdvojeno

Reci što misliš!