Sport / Rukomet

prvi poraz

U neizvjesnoj završnici Osječani poraženi od Požege

U neizvjesnoj završnici Osječani poraženi od Požege

Prvotimci Osijeka u slavonskom derbiju upisali prvi poraz ove sezone

Rukometaši Osijeka prvi su put ove sezone upisali poraz. U sklopu sedmog kola Prve hrvatske rukometne lige Sjever u posljednjim su sekundama tijesno poraženi od Požege s 27:28.

Odlično su Osječani otvorili utakmicu i poveli s 3:0, ali momčad Požege vrlo je brzo izjednačila i dala do znanja da se na Zrinjevac došla nadmetati. Uskoro gosti dolaze u vodstvo s 5:9, a onda inicijativu preuzimaju naši rukometaši pa u pet minuta preokreću rezultat na 10:9. Do kraja prvog dijela susreta izabranici Daga Kovačevića uglavnom održavaju svoju minimalnu prednost pa na pauzu u svlačionicu odlaze s 15:14.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U drugo poluvrijeme bolje su krenuli gosti. S tri pogotka Ivana Antunovića Požega je s 15:17 preuzela vodstvo, no Osječani ubrzo izjednačavaju pogocima Radovića i Jurića. Do zadnjeg sučevog zvižduka gledali smo poprilično ravnopravne momčadi i neizvjestan dvoboj. U posljednjoj minuti susreta Radović nakon sjajne kontre postavlja 27:27, a zatim Požega bježi u napad. Nakon dvije obrane našeg vratara Bošnjaka, u posljednjim je sekundama dosuđen prekršaj i sedmerac za goste kojeg uspješno realizira Šimun Banović te donosi dva boda svojoj ekipi.

Razočaran nakon poraza u slavonskom derbiju bio je kapetan Matej Zrno: "Borili smo se, ali to nije bilo dovoljno. Danas nas baš nije išlo, morali smo bolje igrati obranu. Nismo uspjeli pokazati zašto smo dosad bili prvi na tablici, dok je Požega s druge strane pokazala zašto ima samo jedan poraz ove sezone. Došli su ovdje i odigrali jednu vrhunsku utakmicu za razliku od nas koji smo danas bili ispod svoje razine."

U domaćim su redovima najučinkovitiji igrači bili Marin Jurić i Mario Goluža, novo ime u osječkoj svlačionici, s pet postignutih pogodaka. Matej Radović, Fran Čurić i Matej Zrno pak su se četiri puta upisali u strijelce.  

Prvi je ovo poraz Osječana u sedam odigranih kola. U vrlo ravnopravnom susretu danas je bolji kraj izvukla Požega, no osječki prvotimci već idući vikend imaju priliku vratiti se na pobjedničke staze i osvojiti nova dva boda. A do tada će odigrati i jedan susret Kupa. Naime, u srijedu 3. studenog naše rukometaše očekuje prvo kolo regije Istok u kojem će gostovati kod RK Županje.

Vratimo se prvenstvu - nakon odigranog sedmog kola, momčad Daga Kovačevića zauzela je četvrto mjesto prvenstvene tablice s 11 osvojenih bodova. U sljedećem kolu gostovat će kod Rukometnog kluba Sisak, a utakmica je na rasporedu 6. studenog. 


Izdvojeno

Reci što misliš!