Sport / Rukomet

nova uprava i nove ideje

U Osijeku - Došlo je vrijeme i za rukomet!

U Osijeku - Došlo je vrijeme i za rukomet!

Rukometni klub Osijek osnažio je upravljačku strukturu kluba

Osijek je odavno poznat kao rasadnik sportskih talenta. Kada se talentima omogući sustavni trening i razvoj, ne izostaju niti rezultati. Bilo da se radi o nogometu, gimnastici, tenisu, atletici, veslanju, streljaštvu… ili pak ekstremnim sportovima. Osijek
je grad sporta i zajedništva! Ipak, protječe već 11. sezona kako Osijek nema predstavnika u elitnom razredu hrvatskog rukometa.

Stoga je Rukometni klub Osijek, koji je u sezoni 2006./2007. osvojio titulu viceprvaka Hrvatske, ali je od 2010. godine član drugog ranga natjecanja (danas u Prvoj hrvatskoj ligi „Sjever“), odlučio osnažiti interni tim kako bi i rukometu u Osijeku, a primarno svim malim talentima, stvorili priliku za razvoj. S tim ciljem, jučer, 28.2020. održana je izborna skupština Kluba. Za predsjednika Kuba izabran je Krešo Tomas, dugogodišnji rukometaš iz vremena najboljih dana muškog osječkog rukometnog kluba, koji je, osim u Osijeku, tijekom karijere igrao u Vardaru, u Kataru, NEXE-u, Spačvi, danas je još aktivan u RK Požega, također članu Prve HRL „Sjever“.

„Kao dugogodišnji rukometaš i dijete ovoga kluba želja mi je pomoći. Prije Skupštine obavili smo dosta razgovora. Ekipirali smo, po mom mišljenju, dosta jaku Upravu koja može stvoriti sve preduvjete jednoga dana za povratak Kluba u Premijer ligu kao i ustrojiti klub i u ostalim važnim dijelovima. Prije svega tu mislim na rukometnu akademiju“, rekao je novi predsjednik RK Osijek.

POJAČANJE IMENIMA POZNATIM OSJEČKOJ SPORTSKOJ JAVNOSTI

Za njegove dopredsjednike imenovani su Andrej Beck i Ivan Kos. Prvi je nekadašnji istaknuti sportaš u borilačkim sportovima danas vlasnik centra za kondicijsku pripremu RcB u Osijeku. Ulazak u rukomet mu je novi sportski izazov.

„Uključio sam se na poziv kolega jer smatram duže vrijeme kako moramo promovirati sport kod mlađih uzrasta. Smatram kako je rukomet, kao jedan od najpopularnijih sportova u Hrvatskoj i upravo kao takav kroz njega možemo najbolje doprijeti
do mlađih uzrasta I privući ih bavljenju sportom što smatram ipak najvažnijim. Kao dugogodišnji sportaš I stručnjak za tjelesnu pripremu svojim ću iskustvom pomoći I u pripremi svih članova kluba“, rekao je Beck.

Ivan Kos, nekadašnji nogometaš, gospodarstvenik i poduzetnik, suvlasnik tvrtke Dimnjak d.o.o., bivši predsjednik NK Hajduk, i ranije angažiran u nekoliko osječkih sportskih klubova, o novoj ulozi govori: „Nov sam u rukometu, ali imam dugogodišnji
sportski background. Rukomet je jedan od perjanica sportova, a zajedno s ljudima koje prepoznajem kao velike entuzijaste, želja mi je biti dio tima koji će jednoga dana vratiti osječkom rukometu stari sjaj. Ono kako ja dugoročno vidim ovaj klub je stvaranje rukometne akademije koja će biti najbolja i prepoznatljivija u cijeloj regiji“.

Upravni odbor sačinjavaju: Hrvoje Šutalo, Markus Romić, Marijan Gubina, Dalibor Đojić, Siniša Mikinčić, Vjekoslav Oršolić i Vedran Čubra, dok su članovi Nadzornog odbora dojučerašnji čelni čovjek Vlado Babić i trener prve momčadi Dag Kovačević.

Obzirom kako je u prvoj fazi potrebno repozicionirati klub i u marketinškom smislu, u tom izazovu pomoći će i Alen Nađsombat, iza kojeg je, između ostalih sportskih projekata, osječkoj javnosti najpoznatiji šestogodišnji projekt marketinškog repozicioniranja nogometnog kluba Osijek, što dodatno svjedoči o ozbiljnosti projekta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!