Sport / Ostalo

Sve popularnija igra

Mario Zovko pobjednik brzopoteznog šahovskog turnira povodom 20 godina ŠK Dragovoljac

Mario Zovko pobjednik brzopoteznog šahovskog turnira povodom 20 godina ŠK Dragovoljac
PR

Igralo se devet kola po švicarskom sistemu, uz tempo igre pet minuta plus tri sekunde po odigranom potezu

Šahovski dom Zrinjevac ugostio je četrdesetak šahista na brzopoteznom turniru vezanom uz proslavu 20 godina rada i djelovanja šahovskog kluba Dragovoljac iz Osijeka.

Na samom početku predsjednik Osječkog šahovskog saveza Zvonko Horvat uručio je predsjedniku ŠK Dragovoljac Branku Mravuncu poklon saveza - šahovsku garnituru i šahovski sat. Turnir je započeo s velikim iznenađenjima i odličnom igrom mladih šahista ŠK FERIT, Frana Topalića i Luke Jovčića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

FIDE majstor Mario Zovko član, ŠK Konaki Novo Virje, sigurnom je igrom došao do 7,5 bodova i osvojio prvo mjesto. Drugoplasirani prvokategornik Božo Drmić, član ŠK FERIT kao vodeći nakon 8. kola imao je priliku osvojiti prvo mjesto s remijem u zadnjem kolu, no zaigrao je beskompromisno i izgubio od odličnog Damira Grgurića iz ŠK Dragovoljac, što je Zovko iskoristio i pobjedom postao prvak.

Treće i četvrto mjesto osvojili su juniori Topalić i Jovčić iz ŠK FERIT, dok je Grgurić iz ŠK Dragovoljca uhvatio petu nagradu. Iako su bili među favoritima, bez nagrade su ostali majstorski kandidat Dinko Huis iz ŠK Belišće, bivša prvakinja Hrvatske FIDE majstorica Patricija Vujnović, ŠK Goran i Nacionalni majstor Miroslav Šušnjar, ŠK FERIT.

Igralo se devet kola po švicarskom sistemu, uz tempo igre pet minuta plus tri sekunde po odigranom potezu. Sudio je Renato Vince, državni sudac iz Osijeka. Turnir su organizirali Osječki šahovski savez i ŠK Dragovoljac. Nagrade prvoplasiranima uručio je predsjednik Osječkog šahovskog saveza Zvonko Horvat.


Izdvojeno

Reci što misliš!