Sport / Ostalo

S devet predstavnika

PKOI Delfin ostvario sjajne rezultate na Plivačkom prvenstvu Hrvatske osoba s invaliditetom

PKOI Delfin ostvario sjajne rezultate na Plivačkom prvenstvu Hrvatske osoba s invaliditetom
PR

Organizatori natjecanja bili su Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO) i Hrvatski paraplivački savez (HPPS), a priređivači PK Cipal i Splitski parasportski savez

Ovoga vikenda u Splitu održano je Otvoreno PH u plivanju za osobe s invaliditetom. Nastupilo je 120 plivača i plivačica iz 22 kluba iz šest zemalja, odnosno Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, BiH i Austrije.

Natjecanje okupilo je veliki broj paraplivača, a plivalo se u dva dijela natjecanja kroz izravne finalne utrke. Organizatori natjecanja bili su Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO) i Hrvatski paraplivački savez (HPPS), a priređivači PK Cipal i Splitski parasportski savez.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Plivački klub osoba s invaliditetom Delfin iz Osijeka na državnom prvenstvu u paraplivanju ostvario je izvrsne rezultate i osvojio dva zlata, četiri srebra i dvije bronce. Natjecalo se devet plivača koji su imali 37 startova i ni jednu diskvalifikaciju.

Kristina Tekmetarović osvojila je srebro u disciplini 50 delfin i zlato na 100 delfin, i to u finalu. Denis Lenger osvojio je zlato na 50 prsno u svojoj kategoriji. Rebeka Glavaš osvojila je srebro na 100 slobodno, 50 prsno i 100 prsno te broncu na 50 slobodno u svojoj kategoriji.

Marko Šilović osvojio je broncu na 50 leđno u svojoj kategoriji. Tomislav Benkotić osvojio je 2. mjesto na 50 slobodno i 100 leđno, 3. mjesto na 50 leđno i 100 slobodno u juniorskoj konkurenciji i svojoj kategoriji.

Filip Nelović osvojio je 4. mjesto u 50 prsno i 100 prsno u svojoj kategoriji. Tin Barbarić osvojio je 6. mjesto na 50 leđno u svojoj kategoriji. Marko Kovačević i Marijan Gazdić popravili su svoja osobna vremena.

Čestitke svim plivačima.


Izdvojeno

Reci što misliš!