Sport / Ostalo

član Hrvatskog sokola

Matija Crnković pobjednik 4. Pula polumaratona

Matija Crnković pobjednik 4. Pula polumaratona
PR

Odličan je vikend iza atletičara Maraton kluba Hrvatski sokol

Bogat trkački vikend donio je pregršt medalja i odličnih rezultata za Maraton klub Hrvatski sokol.

Sokoli su nastupili na tri natjecanja: 7. Baranjskom Ferivi polumaratonu, 28. Varaždinskom polumaratonu i 4. Pula Marathonu. Najveći uspjeh ostvarili su u Puli gdje su održane utrke na 5, 10 i 21 km, a Maraton klub Hrvatski sokol imao je predstavnike na sve tri dionice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svojim rezultatom posebno se ističe Matija Crnković koji je ostvario veliku pobjedu otrčavši dionicu od 21 km u vremenu od 1:10:38. Ovim rezultatom popravio je svoj najbolji rezultat za četiri minute i ostvario četvrti rezultat sezone u Hrvatskoj. Drugo mesto osvojio je Ante Živković iz AK Dubrovnik, a treće mjesto zauzeo je slovenski atletičar Rok Golder.

Na istoj utrci još se dvoje sokola istaknulo svojim plasmanom u prvih 10 – Luka Gjajić na osmom mjestu i Danijela Černić na desetom. Odličan rezultat ostvario je i Filip Grgurić iz AK Slavonija-Žito u utrci na 5 km osvojivši treće mjesto s vremenom 17:13.

Na Varaždinskom polumaratonu Sandra Privšek osvojila je drugo mjesto u kategoriji Ž40, a Željko Bura treće mjesto u kategoriji M55. Na Baranjskom Ferivi polumaratonu nastupilo je desetak sokola. Prvo mjesto u kategoriji M55 osvojio je Daniel Ikica, drugo mjesto u kategoriji Ž50 osvojila je Marija Sesar, a treće mjesto u kategoriji M60 Josip Ferić. Ove utrke bile su uvertira za državno prvenstvo u maratonu koje će se održati 2.10. na Zagrebačkom maratonu.


Izdvojeno

Reci što misliš!