Sport / Ostalo

novi uspjeh

Braća Lončarić brončani na Europskom veslačkom prvenstvu do 23 godine

Braća Lončarić brončani na Europskom veslačkom prvenstvu do 23 godine
PR

Novi veliki uspjeh osječkih veslača na međunarodnoj sceni

Na Europskom prvenstvu seniora do 23 godine, koje se održava u belgijskom Hazewinkelu, braća Patrik i Anton Lončarić zauzeli su treće mjesto u finalnoj utrci dvojaca bez kormilara.

Braća Lončarić u cilj su ušli s vremenom 6:44.50, zlatnu medalju osvojila je posada Litve s vremenom 6:37.65, dok su srebrni bili Rumunji s vremenom 6:39.94.

"Osvojili smo treće mjesto u odličnoj kvalifikacijskoj i finalnoj utrci unatoč teškim uvjetima. Zadovoljni smo, ali već gledamo naprijed i okrećemo se budućim izazovima!" - rekao je Anton Lončarić

"Za dva tjedna nas očekuje još jedno veliko natjecanje, Svjetsko seniorsko prvenstvo u Račicama u Češkoj. Mislim da smo pokazali da vrijedimo, da smo dobri u utrkama i sada se fokusiramo na završne pripreme uoči nadolazećeg natjecanja." - rekao je Patrik Lončarić.

Hrvatska je na Europskom prvenstvu imala još jednu posadu, dvojac na  pariće Davor Poljančić  i Roko Bošković. Oni su u B finalu zauzeli četvrto mjesto s vremenom 06:39.09 i tako osvojili ukupno deseto mjesto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!