Sport / Ostalo

sretno na završnici

Sportaši iz Osijeka putuju na državnu završnicu Telemach Dana sporta

Sportaši iz Osijeka putuju na državnu završnicu Telemach Dana sporta

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova

Plazma Sportske igre mladih i grda Osijek ugostili su Telemach Dan sporta koji se održao u utorak  na igralištu Srednjika s početkom u 10 sati sati.

Nakon duge pauze u događanjima, Osijek je ugostio sportsko-edukativnu manifestaciju koja je okupila djecu osnovnoškolske dobi od 1. do 4. razreda koja su se natjecala u graničaru i atletici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za svoje najmlađe sugrađane zdušno su navijali Darko Dumančić, pomoćnik pročelnika upravnog tijela za sport i Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih. Uz najmlađe predstavnike grada zapalili su plamen Plazma Sportskih igara mladih i time označili početak Telemach Dana sporta.

Više od 400 djece uživalo je u natjecanju i bodrenju svojih vršnjaka.

Rezultati:

Graničar 2010. i mlađi
Jagoda
Zrinjevac
Mladost

Graničar 2012. i mlađi
Mladost
Krleža
Krežma

Atletika 2012. i mlađi

Djevojčice
Lucija Rajković
Lucija Trušček
Nika Pajić

Dječaci
Roko Zečević
Filip Batorek
Matija Antić

Atletika 2010. i mlađi

Djevojčice
Lana Barišić
Ida Lazar
Mari Budiša

Dječaci
David Vuka
Dominik Matoković
Jan Salatić

Pobjednici će imat priliku u Splitu družit se i natjecati s vršnjacima iz cijele Hrvatske u potpunosti besplatno i braniti boje Osječko- baranjske županije

U sklopu događanja promoviran je i projekt Coca-Cole koja u Hrvatskoj provodi program prikupljanja ambalažnog otpada pod sloganom Recikliraj me. Pokloni mi novi život. Time na poticajan način želi educirati mlade o pravilnom zbrinjavanju ambalažnog otpada. Ovim programom Coca-Cola želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitom višegodišnjom inicijativom Svijet bez otpada.

Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativna događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 25 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori. Povezuju sve svoje dionike i uključuju ih u pozitivnu sliku i ugled koji grade godinama kao promotor zdravog načina života i društvenih vrijednosti među djecom i roditeljima. Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, šahu, stolnom tenisu,  graničaru  i utrka na 60m). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom.


Izdvojeno

Reci što misliš!