Sport / Odbojka

Prva liga u odbojci na pijesku

Vukovarci u posljednja tri kola love treće mjesto, a Osječanke pokušavaju izboriti opstanak u najvišem rangu

Vukovarci u posljednja tri kola love treće mjesto, a Osječanke pokušavaju izboriti opstanak u najvišem rangu
PR

Za KOP Retfala u Zagrebu nastupile su Tea Pavlović, Lucija Mandić, Ivana i Marija Lovrić, Sara Đurišić, Taisa Weinand i Inga Rukovanjski

Kada u odbojci na pijesku prvi set završi rezultatom 35:33, i kada je to igračicama već četvrta utakmica, I onda ta utakmica ode na treći set koji također završi s razlikom od dva boda, jasno je koliko je zanimljivo bilo gledati svih sedam kola 1. hrvatske odbojkaške lige na pijesku.

Ova neizvjesna utakmica odigrana je između ženskih ekipa KOP Žnjan iz Splita i KOP Žal Banjole iz Pule. S jedne strane mreže bile su Lea Rašić i Lucijana Terze za splitskog prvoligaša, a s druge Puljanke Ana Šverko i Ema Mrkić. Inače okupljanje na terenima KOP Vrapče iz Zagreba obilovalo je zanimljivim utakmicama i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. U ovoj ligi ove sezone gotovo svatko svakoga može dobiti, pa su tako bodove podijelili i KOP Retfala s dna tablice i do tada vodeći KOP Jarun.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kada je okupljanje u Zagrebu redovno svi dođu s najjačim ekipama, pa tako smo na djelu mogli vidjeti naše najbolje odbojkaše i odbojkašice na pijesku, od onih koji inače igraju dvoransku odbojku u Hrvatskoj, do onih u inozemstvu, ali i onih koji se bave isključivo odbojkom na pijesku. U muškoj konkurenciji jedini je slavonski predstavnik bio KOP Vukovar nakon što je KOP Retfala odustala od natjecanja zbog financijskih problema. Igrači KOP Vukovar odlično su igrali i na Vrapču pa trenutno zauzimaju visoko četvrto mjesto na tablici. Za trećeplasiranim KOP Žnjan zaostaju samo jedan bod.

Kod žena ove godine i dalje se KOP Retfala nosi teško s prvoligaškom konkurencijom. I do desetak godina starije suparnice ipak su problem, stoga su upravo zbog neiskustva uspjele izgubiti već dobivene utakmice protiv KOP Sigeta, KOP Jarun i OK Fažane u trećem odlučujućem setu.

Nakon odigranih 11. kola u muškoj konkurenciji žena na prva su tri mjesta KOP Siget iz Zagreba, KOP Žnjan i zagrebački KOP Jarun s istim brojem bodova. Svaka ima ekipa po petnaest bodova, ali zbog bolje set razlike tri kola prije kraja na čelu su pjeskašice Sigeta. Direktno iz lige ispada osmoplasirana ekipa, a sedma na tablici igra dodatne kvalifikacije s drugoplasiranom ekipom iz druge lige. Da izbjegnu ta mjesta koja vode u drugu ligu bore se KOP Opatija, KOP Retfala iz Osijeka i KOP Čakovec, dok je Žal Banjole vjerojatno s deset bodova, tri više od posljednje plasiranog osigurao status prvoligaša u idućoj sezoni.

U muškoj ligi na vrhu je KOP Siget s dva boda prednosti pred KOP Opatijom. Na dnu je na posljednjem mjestu KOP Zagreb, ali nema straha od ispadanja jer druge lige ove godine nema.

Iduće je okupljanje i odigravanje posljednja tri kola u Čakovcu, 5. i 6. kolovoza. Za KOP Retfala u Zagrebu nastupile su Tea Pavlović, Lucija Mandić, Ivana i Marija Lovrić, Sara Đurišić, Taisa Weinand i Inga Rukovanjski.

Za MOK Vukovar na terenima su KOP Vrapče u subotu i nedjelju nastupali Dino Šoš, Tibor Verasto, Ivan Brletić i Marko Kepčija te Toni Bačić i Igor Franić


Izdvojeno

Reci što misliš!