Sport / Odbojka

Natjecanje kod Splita

Zlato za Ferivi Višnjevac i bronce za KOP Retfalu i KOP Retfala Mursa

Zlato za Ferivi Višnjevac i bronce za KOP Retfalu i KOP Retfala Mursa
PR

Srebrom su se okitili igrači KOP Opatija, a broncom KOP Retfala Mursa iz Osijeka

Jugo, kiša, sunce, sparina, vjetar, povrede... sve je to otežavalo igranje. ali ne i pravi užitak koje donosi igranje odbojke na pijesku, a ovoga puta hrvatske kadetkinje i kadeti su se borili za titule ekipnog prvaka države. Natjecanje je održano u Podstrani kod Splita u organizaciji domaćina KOP Žnjan. U subotu i nedjelju u dvije skupine deset klubova u ženskoj konkurenciji i tri u muškoj su cijeli dan se izmjenjivali na terenima.

Prvaci Hrvatske u ženskoj konkurenciji su kadetkinje OK Ferivi Višnjevac, a kod kadeta najbolji su pjeskaši domaćina, KOP Žnjan. Srebrom su se okitili igrači KOP Opatija, a broncom KOP Retfala Mursa iz Osijeka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Srebrnu medalju osvojile su igračice KOP Žnjan koje su u finalu izgubile tijesno na bodove od OK Ferivi Višnjevac. U srazu za broncu našli su se osječka KOP Retfala i KOP Opatija i pobjeda je na kraju treće mjesto donijela kadetkinjama iz Osijeka.

U grupnoj fazi bilo je izuzetno napeto posebno u skupini B gdje su bili OK Ferivi Višnjevac, KOP Retfala, AOK Osijek, KOP Čakovec i KOP ŽAL BANJOLE iz Pule, da bi Retfala i Višnjevac izborile polufinale. U grupi A KOP Žnjan i KOP Opatija su bili najbolji i izborili polufinala. Prvenstvo je obilježilo jako promjenjivo i nestabilno vrijeme.

U subotu se igralo i po olujnom pljusku, kiši, oblačnom vremenu, ali i sparnom, da bi u nedjelju bilo sunčano, ali i u poslijepodnevnim satima jako vjetrovito. Nažalost, domaćin KOP Žnjan morao je nastupiti bez teško ozlijeđene Lucije Perković i igračica koje su selekciji U17 dvoranske odbojke. Problema s povredom igračice je imala osječka Retfala kada se u grupnoj fazi povredila ponajbolja Anđela Jazvić, što je uveliko otežalo igru Osječanki u polufinalu i borbi za medalju.

Na samom natjecanju u kadetkinja u Podstrani bilo je u ekipama dosta mlađih kadetkinja, što daje nadu i u jako dobro prvenstvo u toj kategoriji krajem ljeta.

Za kadetsku ekipu KOP Retfala Mursa nastupali su Martnin Bošnjak, Dorian Mihin, Roko Čičak i Roko Šustek, a za kadetkinje KOP Osijek su igrali Ira Ivezić, Ana Leko, Ines Šimleša, Petra Zubonja Anja Brković.

Za AOK Osijek igrale su Nina Pejčić, Iva Bogeljić, Anja Balatinac, Petra Mihaljević, Mija AntolovićEni Vukmirović.

Za KOP Retfalu nastupili su Dora Vuletić, Csilla Rukovanjski, Lucija Glavaš, Anđela Jazvić, Nea Hegyi i Tara Kovač, a za OK Ferivi Višnjevac nekadašnje igračice AOK Osijeka Lucija Šoš, Tara Ileš te Nika Ilin, Lana Lizak, Tena Zoretić i Lucija Zelić


Izdvojeno

Reci što misliš!