Sport / Odbojka

duga odbojkaška povijest

Gradonačelnik grada Osijeka Ivan Radić primio izaslanstvo Hrvatskog odbojkaškog saveza i reprezentacija

Gradonačelnik grada Osijeka Ivan Radić primio izaslanstvo Hrvatskog odbojkaškog saveza i reprezentacija
Grad Osijek

Nakon nogometa, za odbojku se izdvaja ukupno najveći iznos sredstava iz programa javnih potreba

Gradonačelnik grada Osijeka Ivan Radić primio je predstavnike Hrvatskog odbojkaškog saveza te hrvatskih reprezentacija. Naše ženska i muška reprezentacija u Osijeku su na pripremama te igraju kvalifikacijske utakmice za Europska prvenstva koja će se igrati 2023. godine.

U izaslanstvu su bili direktorica saveza Valentina Bifflin, stručni tajnik Frane Žanić, a reprezentacije su predstavljali kapetanica Samanta Fabris, izbornik ženske reprezentacije Ferhat Akbas, kapetan muške reprezentacije Marko Sedlaček te izbornik Cedric Enard. Uz gradonačelnika na prijemu je bio i njegov zamjenik Dragan Vulin.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Osobito mi je zadovoljstvo što su odbojkaške reprezentacije Hrvatske, ženska i muška, izabrale upravo Osijek za mjesto svojih priprema, kao i za domaće kvalifikacijske utakmice. Oni u Osijeku više nisu gosti. Osijek i osječka dvorana Gradski vrt njihov su dom. Oni su ovdje domaći. Mi ćemo dati sve od sebe da u Osijeku imaju najbolje uvjete za treniranje, kao i najbolju publiku tijekom važnih kvalifikacijskih utakmica. Žao mi je što sinoć muška reprezentacija nije uspjela izboriti izravan plasman na Europsko prvenstvo. Ništa nije izgubljeno. Vjerujem da će svoj cilj ostvariti na Cipru!“ – izjavio je gradonačelnik Ivan Radić te dodao:

 „Ženskoj reprezentaciji želim odlične igre i puno sportske sreće u utakmicama koje im predstoje. Siguran sam da će osječka publika biti igrač više, kad to zatreba!“

Osijek ima dugu odbojkašku povijest. Na području grada djeluje 9 klubova koji okupljaju 467 registriranih natjecatelja, uz 133 člana sportskih škola. U proračunu za ovu godinu za odbojku je osigurano gotovo dva milijuna kuna.

Nakon nogometa, za odbojku se izdvaja ukupno najveći iznos sredstava iz programa javnih potreba. Uz to čak 23-oje darovitih mladih odbojkaša i odbojkašica stipendisti su Grada Osijeka.

 „Podsjetit ću vas da je Osijek jedan od rijetkih gradova koji stipendira darovite sportaše 5. i 6. kategorije. Uvjeren sam da će ti mladi sportaši i sportašice jednoga dana zaigrati za hrvatsku reprezentaciju. Ponosni smo što su i danas među vama igrač i trener Murse, kao i igračice ponikle iz Osijeka. Hvala što ste svojim dolaskom Osijek stavili u središte hrvatske odbojke.“ – zaključio je Ivan Radić.

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u nedjelju u 19 sati igra u sportskoj dvorani Gradski vrt kvalifikacijsku utakmicu protiv reprezentacije Farskih otoka. Hrvatska u kvalifikacijama u Osijeku još igra protiv reprezentacija Rumunjske 28. kolovoza te Izraela 7. rujna.

„Hvala gradu Osijeku na srdačnoj dobrodošlici i toploj atmosferi u kojoj su nas dočekali. Grad Osijek je zasigurno, uz Zadar, jedna destinacija u Hrvatskoj koja pruža najbolje uvjete za pripreme naših reprezentacija. Već četvrtu godinu smo ovdje i zaista se osjećamo kao kod kuće. Od smještaja, uvjeta u dvorani, ne može biti bolje. Voljela bih se zahvaliti i osječkoj publici zbog atmosfere koju smo doživjeli u dvorani. Predivna podrška s tribina i pozitivna energija koja je usmjerena prema našim odbojkašima. Hvala svim Osječanima!“ - istaknula je direktorica Hrvatskog odbojkaškog saveza Valentina Bifflin.

Hrvatska muška reprezentacija u nedjelju pak igra posljednju utakmicu kvalifikacija na Cipru.


Izdvojeno

Reci što misliš!