Sport / Odbojka

žok osijek

Osječanke dominirale na odbojkaškom prvenstvu Hrvatske i osvojile zlato

Osječanke dominirale na odbojkaškom prvenstvu Hrvatske i osvojile zlato
Hrvatski odbojkaški savez

Finalna utakmica s Mladosti bila je neizvjesna do samog kraja, a borbene odbojakšice Osijeka zasluženo su odnijele pobjedu

Odbojkaško prvenstvo Hrvatske za kadetkinje održalo se ovog vikenda u Zadru te na parketima dvorana Višnjik i Mocire okupilo 27 klubova, a titulu najboljih odnijele su Osječanke.

Prema izvještaju Hrvatskog odbojkaškog savzea odbojkašice ŽOK Osijek u napetom finalu pobijedile su HAOK Mladost 3:2 (12:25, 25:20, 26:24, 16:25, 16:14). Sve utakmice igrale su se bez prisustva publike te uz pridržavanje strogih epidemioloških mjera.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ovo je bilo jedno stvarno lijepo finale. Igrati s Mladosti uvijek je velika čast, ovaj put se otvorilo na našu stranu. Možda ću kad sjednem i pogledam utakmicu znati što smo dobro napravili. Nekako smo planirali da ćemo se naći s ekipom Splita, ali jako sam sretan što smo predstavili našu Slavoniju i pokazali da i tamo ima dobrih odbojkašica!" – izjavio je nakon utakmice trener ŽOK Osijek Dario Fančović.

Odbojakšice Osijeka na putu do finala pobijedile su ekipe OK Pule, OK Đakova, OK Neba, OK Kaštela i HAOK Rijeke CO. Finalna utakmica s Mladosti bila je neizvjesna do samog kraja, a borbene odbojakšice Osijeka zasluženo su odnijele pobjedu.

Osijek je odnio i pojedinačne nagrade i priznanja, jer je najboljom tehničarkom prvenstva proglašena Rea Rajnol, najbolji libero je Nika Županić, a najbolja pucačica Karla Kolobarić. 


Izdvojeno

Reci što misliš!