Sport / Odbojka

Odbojkaška Superliga: Mursa svladala Riječane s uvjerljivih 3:0

Odbojkaška Superliga: Mursa svladala Riječane s uvjerljivih 3:0

U sklopu 8. kola 1. skupine Superlige odbojkaša MOK Mursa jučer je u dvorani Gradski vrt igrlo  protiv direktnog rivala u borbi za treće mjesto, odbojkašima Rijeke.

Rijeka je ove sezone već slavila u Gradskom vrtu, ali ovaj put nije imala izgleda, a treba reći i da nije bila u najjačem sastavu.

Domaćin je bio siguran, razigran i odlučan u nakani da osvoji tri važna boda. Vidjelo se od samog početka da su “mursaši“ ti koji će diktirati stanje na semaforu. Počeli su silovito, prvi set bio je riješen nakon nekoliko minuta, točnije, nakon vodstva od 10:2. Ubrzo je bilo 19:8, nakon čega su se malo razigrali i gosti, koji serijom 6:0 vraćaju nadu, ali ona nije potrajala i Mursa-Osijek je povela. Slično je bilo i u trećem setu, brzinskih 9:3 donijelo je domaćinu dodatnu sigurnost, za koju se prije svih pobrinuo Ivan Matoković, koji je na visokoj razini bio cijeli dvoboj, ali posebno nadahnut bio je u drugom setu. u kojem je svaki put imao rješenja za suparničku obranu. Treći set gosti su bili najžilaviji, donekle su držali priključak do tehničkog time-outa (12:9), ali bilo je vidljivo da u utakmici neće biti nikakvog preokreta i da će Mursa-Osijek upisati sigurnu pobjedu i tri boda. Isti suparnici igraju već u nedjelju, u 9. rundi, a u Rijeci će Osječani imati priliku i teorijski potvrditi treću poziciju u konačnom plasmanu, te za doigravanje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izvor: Glas Slavonije
FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL


Izdvojeno

Reci što misliš!