Sport / Nogomet

ispadanje u kupu

Osijek ima gubitnički mentalitet i to je činjenica

Osijek ima gubitnički mentalitet i to je činjenica
Marko Lukunic (PIXSELL)

Osijek je ispao u četvrtfinalu kupa nakon poraza od Lokomotive 1:0. Bijelo-plavima nije pomoglo ni što su imali igrača više ni kazneni udarac

Osijek je ponovo odigrao kukavički i izgubio protiv Lokomotive, a gazda je opet rekao: "It's ok". Katastrofa je to iz gledišta navijača Osijeka i frustracije se samo gomilanju.

Osijek je ponovo odigrao vrlo lošu utakmicu i nitko ne smije kriviti Ramona Miereza zbog promašenog penala jer to je samo vrh sante leda loše upravljačke politike NK Osijeka. Gotovo je nemoguće u jednoj rečenici prepričati apatiju koja vlada u redovima NK Osijeka i mentalitet: "Dobro je, imamo novi stadion". To je gotovo pa kriminalan stavu situaciji kad igrači Osijeka ne brinu za egzistenciju i na raspolaganju imaju sve osim ptičjeg mlijeka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bezidejnost u igri Osijeka više nije slučajnost nego činjenica koja se proteže iz utakmice u utakmicu, a navijači Osijeka se nadaju lažno iz utakmice u utakmicu. Zoran Zekić nije u svom mandatu napravio nikakav pomak i igra je identična kao i kod ostalih trenera i to je nešto što mora zabrinuti. Zekić nije tome doprinuo ni svojim jadnim stavom i plakanjem nakon gostujućih razočaranja. Apsolutno ništa nije ni naučio iz poraza pa zabrinjava činjenica da li je on uopće kapacitet trenera za Osijek.

Jose Boto koji je preuzeo funkciju sportskog direktora zasigurno snosi dio svoje odgovornosti jer nije uspio promijeniti mentalitet kluba, ali on može i dobiti nešto popusta s obzirom na kratkoću mandata. Ipak, i on će morati hitno pokazati čvrstu ruku ako želi nešto više i ako želi ostaviti trag u gradu na Dravi.

Osijek nema prepoznatljivost, Osijek igra najgori nogomet u ligi i ovakav pristup nogometu nema više nikakvog smisla. Publika će to sigurni smo brzo prepoznati i val dobrih posjeta na Opus areni će stati. Osijek hitno mora napraviti reset i zapitati se što želi u budućnosti dok za istu nije kasno...

Četfvrtfinale kupa: Lokomotiva - Osijek 1:0 Fotogalerija

Tome treba dodati i šutnju upravljačke strukture koja se vodi činjenicom: "Dobro je, imamo sve". Sudačke pogreške na štetu Osijeka gomilanju se iz kola u kolo, a šutnja boli. Također, boli i apatija nakon poraza i truli odnos prema rezultatu.

Osijek ima gubitnički mentalitet i ovajav pristup u budućnosti ne vodi nigdje iako se uskoro nešto ne promijeni, Osijek će imati brojne probleme o kojima u ovom trenutku ne želimo ni pisati.


Izdvojeno

Reci što misliš!