Sport / Nogomet

Tradicionalni sportski spektakl

37. Zimko u brojkama: 109 pogodaka prvog dana, samo jedna utakmica bez golova

37. Zimko u brojkama: 109 pogodaka prvog dana, samo jedna utakmica bez golova
Davor Matovac/SiB.hr

Strijelci su u blagdanskom ugođaju i vrlo dobro popunjenoj dvorani bili izrazito raspoloženi, pa smo prvog dana vidjeli čak 109 pogodaka, a tek je jedna utakmica završila bez golova

Kao i svake godine, na drugi dan Božića u 8 sati, otvorila su se vrata kultne dvorane Zrinjevac čime je započeo još jedan, ovoga puta 37. po redu, malonogometni turnir Zimko. Prvoga dana turnira na teren izašle su sve kategorije, uključujući i curice kategorija U13 i U15 kojima je ovo debitantski nastup na Zimku.

Strijelci su u blagdanskom ugođaju i vrlo dobro popunjenoj dvorani bili izrazito raspoloženi, pa smo prvog dana vidjeli čak 109 pogodaka, a tek je jedna utakmica završila bez golova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pomalo neočekivano, najefikasnija utakmica dana bila je u najmlađoj kategoriji U9 u kojoj je CB Brooklyn s 10:0 nadvisio MNK Osijek. U kategoriji U11 s minimalnih 1:0 NŠ Čepin 1 slavio je protiv MNK Osijek. U kategoriji U13 vidjeli smo dva neriješena rezultata. U prvom dvoboju Gravia je dugo vodila protiv Ostendea, no potonji su pogotkom glavom u posljednjim minutama ipak došli do vrijednog boda.

Vrijedan bod u ostatak natjecanja nose i East side i MNK Osijek. U svojim premijernim nastupima na Zimku curice su pokazale da nimalo ne zaostaju za svojim dječačkim vršnjacima. U njihovoj U13 kategoriji ekipa Bijelo plavih slavila je s 2:0 protiv Legosica, dok je u kategoriji U15 ekipa imea Dvije boje jedan klub slavila protiv ŽNK Osijek. U drugoj utakmici iste kategorije Gradski vrt je s minimalnih 2:1 slavio protiv Bizovca. Cure na teren izlaze i danas. U kategoriji U15 Opegeovci su s 4:1 nadvisili Bosutsko dok su u vrlo zanimljivoj utakmici bodove podijelili MNK Osijek i Jugovci. U kategoriji U17 Sokoli su s visokih 6:2 svladali Keramiku Jagodin, dok su Brazilci s 2:1 svladali MNK Čačince.

Kategorija U19 uvijek donosi nove talente, pa su njihove utakmice uvijek zanimljive za gledatelje. CB Kula tijesno je s 3:1 izgubila od vrlo dobre ekipe iz Đakova Znaus & Ćosić color, dok su se uvijek kvalitetne Probe poigrale s ekipom No Name i slavile s visokih 8:1, uz tri pogotka Mislava Šošića.

Veteranski dio turnira podijeljen je u dvije kategorije 45+ i 35+. U kategoriji 45+ Plinco dostava plina slavila je protiv Sarvaša s 2:1. Kategorija veterana 35+ ove sezone iznjedrila je osam vrhunskih ekipa te se stvarno teško može izdvojiti jednog favorita. Svaka ekipa puna je nekadašnjih malonogometnih, ali i velikonogometnih zvijezda, pa su njihove utakmice vrlo dobro posjećene, a sa sigurnošću možemo reći i da bi se pojedine ekipe seniora dobro namučile u svladavanju veterana ako bi ih uopće i svladali. U prvoj utakmici Auto kuća Lux dugo je vodila protiv ekipe Hobi dom Eko Jazo pogotkom Grgura Vasilja, no Tenjci se na kraju ipak vraćaju pa je konačnih 1:1 rezultat kojim su se morali zadovoljiti i jedni i drugi. U drugoj utakmici uvijek goropadna CB 5 Gravia s visokih 7:1 svladala je CB Sambu Auto Brkić koja se natječe i u starijoj kategoriji.

Jučer smo vidjeli i šest seniorskih utakmica u kojima su favoriti uglavnom opravdali svoju ulogu. Ekipa sastavljena uglavnom od igrača MNK Osijek pod imenom Vatro TT Europlast s visokih 6:1 svladala je ekipu Sarvaš koji su, unatoč visokom rezultatu, pružili dobar otpor.

Dvostruki strijelci bili su Domagoj Damjanović i Andrej Pandurević, prošlogodišnji najbolji strijelac prve hrvatske malonogometne lige. U drugoj utakmici dana MNK Saponia odigrala je jednu tvrdu utakmicu protiv ekipe Football Mania. Dva pogotka Maria Mijatovića iz prvog poluvremena nisu bila dovoljna za pobjedu jer su u drugom dijelu za 2:2 zabijali Marko Lovrenčić i Borna Amidžić.

Lege su rano povele protiv Hobi dom Eko Jazo, no Tenjci su uspjeli okrenuti rezultat i sa šest različitih strijelaca došli do pobjede 6:2. Ovu utakmicu obilježilo je i čak pet žutih kartona. DGO je opravdao status favorita i svladao Barcelona pub s 4:1, uz dva pogotka Doriana Vukovića. Ljepoticu dana odigrali su Pivnica Broko i Gold caffe CB Mind.

Iako su Višnjevčani predvođeni Josipom Špoljarićem slavili 3:1, Pivnica Broko je pružila odličan otpor te se do samog kraja nije mogao potvrditi pobjednik. U posljednoj utakmici večeri stalni sudionik završnica Mursa VBK slavila je sa 6:3 protiv ekipe Aniko d.o.o., uz čak četiri pogotka Filipa Lišnića. Danas nas ponovno od jutra očekuju nova uzbuđenja, pa stoga požurite na Zrinjevac!


Izdvojeno

Reci što misliš!