Sport / Nogomet

pokazati pravu igru

Zekić: "Utakmicu sa Slavenom shvaćamo kao da je kup"

Zekić:
Dubravka Petric/PIXSELL

Nadam se da ćemo mi biti ti koji će diktirati tempo, naravno pazeći na sve dobre stvari koje Slaven Belupo radi, rekao je Zoran Zekić

Nogometaši Osijeka u nedjelju 17. prosinca od 14.30 sati na Opus Areni dočekuju Slaven Belupo u 19. kolu SuperSport HNL-a. Trener Zoran Zekić i njegov stožer, nakon remija u Varaždinu, usmjerili su energiju u pripremu utakmice na kojoj želimo pobjedom zaključiti polusezonu.

"Igramo protiv mog bivšeg kluba koji je u dobrom trenutku nakon pobjede na Rujevici i dolazi s velikim motivom. Dosadašnje utakmice pokazale su kako igraju u gostima i sve ovo nam mora biti motiv više da budemo u pravom trenutku u kakvom nismo bili u zadnje vrijeme. U sav respekt suparniku, igramo kući i doista mislim da je vrijeme da pokažemo pravu igru. Nadam se da ćemo mi biti ti koji će diktirati tempo, naravno pazeći na sve dobre stvari koje Slaven Belupo radi", rekao je Zoran Zekić.

Motiv je osnova

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naglasio je Zekić da će za pozitivan rezultat razina morati biti viša od one protiv Slaven Belupa.

"Igrati za ovaj klub je velika čast, s druge strane i odgovornost, a sve to mora nositi i određeni pritisak jer ovo je ipak NK Osijek. S tim se moraš naučiti nositi i uživati u tome. U nogometu moraš uživati i kad patiš, kada se braniš, kada trčiš za nekim… Neki detalji iz drugog poluvremena u Varaždinu su nedopustivi jer onda to izgleda nepovezano, bili smo van balansa i to se ne smije događati. Motiv bi trebao biti ono osnovno, da sam sebe prezentiraš na najbolji mogući način. Kada to napraviš onda pomažeš momčadi i daješ najbolje od sebe", dodaje Zekić.

Bit će promjena

Stanje u momčadi ni u oči Slaven Belupa nije idealno. Izostat će Petar Brlek zbog žutih kartona.

"Dečki su svjesni svega ovoga što pričamo, radimo puno analiza… Imamo dosta ozljeda, neki su već završili polusezonu, ali ne možemo iz tjedna u tjedan pričati o tome. Ovu utakmicu treba shvatiti kao kup utakmicu, razmišljati kako biti razigran, rastrčan i pokazati dio kvalitete. Bit će svakako promjena, nešto uzrokovano našom izvedbom, nešto ozljedama, a nešto nekim detaljima s kojima ćemo se pokušati suprotstaviti Slaven Belupu. Volio bih da se momčad standardizira i da se jako teško ispada iz momčadi. To bi značilo da imamo rezultate i pokazujemo kvalitetu", kaže Zekić.

Belupo bez pritiska

Kada je riječ o Slaven Belupu, kojeg predvode bivši igrači Bijelo-plavih kao što su Benedikt Mioč, Tomislav Štrkalj i Mihail Caimacov, Zekić upozorava da će trebati pripaziti na kvalitete koje imaju.

"Neki igrači su ostali iz mog razdoblja, doveli su nekolicinu dobrih pojedinaca. Okomiti su, brzi, jedni od boljih u tranziciji. U Slaven Belupu protiv jačih suparnika možeš igrati bez imperativa, pa kada imaš momčad prilagođenu igri za takve utakmice imaš snagu više. Bez obzira na ime suparnika moramo razmišljati o sebi, ne tražiti alibi već se fokusirati na detalje o kojima smo već upoznali momčad", zaključio je trener Osijeka.


Izdvojeno

Reci što misliš!