Sport / Nogomet

Značajan napredak

Ambiciozni planovi: Vukovar bi uskoro mogao dobiti novi stadion

Ambiciozni planovi: Vukovar bi uskoro mogao dobiti novi stadion
Davor Javorović/PIXSELL

Ukoliko se uskoro izgradi novi stadion u Vukovaru, možemo očekivati da će se klub uskoro natjecati u HNL-u

Nogometni klub ''Vukovar 1991'' doživljava pravu renesansu u posljednjim sezonama nakon povratka u drugi rang hrvatskog nogometa u sezoni 2022./2023., piše Gol.hr.

Markus Buzov, nogometni entuzijast rođen i odrastao u Njemačkoj u obitelji Vukovaraca, stoji iza kluba. Buzov je uložio vlastiti novac u Vukovar i uspio okupiti više investitora.

Na Hrvatskoj noći u Frankfurtu, Buzov je predstavio ambiciozne planove za razvoj kluba kolegama iz 24sata.

"U protekle tri godine ostvarili smo značajan napredak i postavili velike ciljeve. Prije dvije godine stekli smo 70 tisuća kvadrata zemljišta za izgradnju vlastitog kampa i stadiona, a uskoro ćemo krenuti s realizacijom. Smatram da grad to zaslužuje i nadamo se podršci", izjavio je Buzov.

Klub je osnovan 2012. godine nakon gašenja Vukovara '91., počevši svoj put u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Osijek – Vinkovci. Nakon osam godina provedenih u 3. HNL Istok, osvojili su prvo mjesto 2021. godine.

Trenutačno se Vukovar nalazi na trećem mjestu u 1. NL iza Zrinskog i Šibenika. Ukoliko se uskoro izgradi novi stadion u Vukovaru, možemo očekivati da će se klub uskoro natjecati u HNL-u.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!