Sport / Nogomet

podjela bodova

Bralić i maestralni Malenica spasili Osijek od poraza u Varaždinu

Bralić i maestralni Malenica spasili Osijek od poraza u Varaždinu
Marko Lukunic/PIXSELL

Odlično su u utakmicu ušli Osječani, ali je Varaždin onda zagospodario terenom

Osijek je morao gubiti da napokon odlučio krenuti preko centra. Opis je to današnje utakmice u Varaždinu koja je odlično krenula za goste. Rano je Mierez na asistenciju Lovrića nanizao obranu domaćina i krasno pogodio gol Zelenike. Pregledavalo se zaleđe dobrih pet minuta, ali je Jović pokazao na centar.

I to je bilo sve što smo vidjeli od Osijeka u današnjoj utakmici do pred sami kraj. Varaždin je uzeo loptu i krenuo prema naprijed. Polako su stiskali obruč i to im se isplatilo kad je prvo Duarte napravio prekršaj na rubu kaznenog prostora, a iz tog slobodnog udarca Lovrić je zaustavio loptu rukom za najstrožu kaznu. Potpuno nepotreban potez Lovrića, a iz penala je precizan bio Igor Postonjski.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Do kraja prvog dijela nismo vidjeli puno prigoda, ali je u drugom dijelu Varaždin potpuno dominirao. Nekoliko opasnih prigoda otklonio je Malenica, ali ništa nije mogao kad se Marin Pilj sjurio prema njemu, zaobišao ga i lako poentirao u mrežu za potpuni preokret.

U 74. je mogao Osijek do izjednačenja, ali je Zelenika bio na visini zadatka nakon udarca Lovrića. Novu veliku prigodu imao je Mitrevski kojem je Malenica još jednom sjajno obranio udarac. Nakon toga jurnuo je Osijek u napad pa je Slavko Bralić ostao u vrhu napada. Isplatilo se to u sudačkoj nadoknadi kad još jednom Lovrić ubacuje, a Balić zakucava loptu uz samu vratnicu.Mogao je Varaždin i do sva tri boda u idućem napadu, ali je Marko Malenica možda i obranom sezone skinuo zicer s svega dva metra napadaču Varaždina. Osijek je pokušao još jednom u posljednjem napadu kad Mierez pada, ali je Jović i VAR ostao nijem.

NK Varaždin - NK Osijek 2:2 Fotogalerija

Podjelom bodova Osijek je završio posljednje gostovanje ove polusezone i preostao mu je još samo dvoboj protiv Slaven Belupa na domaćem terenu. Nakon toga kreće pravi posao jer Osijek mora provjetriti svlačionicu, prestati napucavati na Ramona Miereza i pronaći svoj identitet igre koji nije uspio stvoriti ni Zoran Zekić.


Izdvojeno

Reci što misliš!