Sport / Nogomet

tražio najviše, a dobio ništa

Zekić prozvao dužnike i od njih očekuje najviše u Varaždinu

Zekić prozvao dužnike i od njih očekuje najviše u Varaždinu
Borna Jakšić/PIXSELL

Od igrača od kojih sam tražio najviše a nisam dobio ništa očekujem da u nedjelju budu pravi i da iznesu taj teret, rekao je Zoran Zekić

Nogometaši Osijeka u nedjelju 10. prosinca od 15 sati gostuju kod Varaždina u 18. kolu SuperSport HNL-a. Nakon domaćeg remija s Rijekom cilj Bijelo-plavih je povratak pobjedama.

"Ne treba tajiti da je vrijeme da u utakmici tražimo nešto više. Imperativ ne smije biti opterećenje nego velika motivacija i velika želja. Tako ćemo se probati postaviti, odigrati hrabru i pametnu utakmicu. Imamo dosta izostanaka, a na meni kao treneru je da pronađemo najbolju postavu i kompoziciju kako se suprotstaviti Varaždinu", rekao je trener Zoran Zekić.

Previše upitnika

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pred Osijekom je svojevrsni imperativ pobjede budući da već dugo čekamo trijumf, ali i da se ne dozvoli Varaždinu da se približi na prvenstvenoj ljestvici.

""Od igrača od kojih sam tražio najviše a nisam dobio ništa očekujem da u nedjelju budu pravi i da iznesu taj teret. Vrijeme je da se prestanemo skrivati jedan iza drugoga, previše toga smo prosuli i previše upitnika imamo iznad glave", dodaje Zekić.

Novi trener nosi promjene

Kada je riječ o Varaždincima i promjeni trenera koja se dogodila zbog zdravstvenih problema Marija Kovačevića, kojem i ovim putem želi brzi oporavak i povratak na klupu, trener Osijeka ima jasan pogled.

"Kroz prizmu imperativa i pritiska ne možemo nas i Varaždin u isti fah. Ne podcjenjujem Varaždin, ali mislim da su imperativ i obaveza veći na našoj strani. Promjena trenera? Svaka promjena nešto nosi. Na utakmici protiv Istre 1961 su pokazali neke nove kvalitete, potentna su momčad, vole igrati nogomet… Nikola Šafarić je bio u stožeru kao sportski direktor, stalno je bio uz Marija Kovačevića. Ne znam hoće li imati neke nove ideje, ali ne podcjenjujući nikoga ne mogu se stalno orijentirati na suparnika i o njima razmišljati. Vrijeme je da počnemo razmišljati o sebi", zaključio je Zekić.


Izdvojeno

Reci što misliš!