Sport / Nogomet

posljedice derbija

Osijeku kazne zbog baklji i skandiranja, a Rijeci za topovske udare i baklje

Osijeku kazne zbog baklji i skandiranja, a Rijeci za topovske udare i baklje
Borna Jakšić/PIXSELL

Kažnjava se i zato što su domaći navijači na istočnoj tribini u dva navrata, u 65. i 88. minuti, skandirali sucu utakmice "Cigane, Cigane"

Hrvatski nogometni savez "odrezao" je kazne klubovima za ponašanje navijača u proteklom 17. kolu Hrvatske nogometne lige. Derbi susret odigrali su Osijek i Rijeka na Opus areni, a kažnjeni su novčanim kaznama.

"NK Osijek se kažnjava zbog toga što su na prvenstvenoj utakmici 17. kola Osijek - Rijeka domaći navijači u 68. minuti na južnoj tribini zapalili trideset baklji, dok su gostujući navijači na sjevernoj tribini u 26. minuti zapalili jednu baklju i jednu petardu te u 61. minuti dva stroba, dvije baklje i dvije petarde, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 3.300 era.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kažnjava se i zato što su domaći navijači na istočnoj tribini u dva navrata, u 65. i 88. minuti, skandirali sucu utakmice "Cigane, Cigane", čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 3.200 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 6.200 eura.

NK Osijek - HNK Rijeka Fotogalerija

HNK Rijeka se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 17. kola Osijek - Rijeka gostujući navijači (Armada) na sjevernoj tribini u 26. minuti zapalili jednu baklju i jednu petardu te u 61. minuti dva stroba, dvije baklje i dvije petarde, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 700 eura."


Izdvojeno

Reci što misliš!