Sport / Nogomet

novi sportski direktor

Portugalac koji je otkrio Angela Di Mariu, Matića, Oblaka, Teta i brojne druge na meti Osijeka

Portugalac koji je otkrio Angela Di Mariu, Matića, Oblaka, Teta i brojne druge na meti Osijeka
NK Osijek

Osijek bi dovođenjem ovakvog sportskog direktora pokazao ambiciju više u odnosu na dosadašnje poslovanje

Na Pampasu se proteklih mjeseci živi nemirno uslijed niza uspona i padova na rezultatskom planu kao i na planu sportske politike.

Sportskog direktora nema već mjesecima, ali čini se kako se bliži kraj ove sage uoči početka vrlo izazovnog prijelaznog roka u kojem se Osijek mora riješiti dijela balasta, osigurati ugovore za svoje nadolazeće zvijezde, ali i pojačati se kako bi ostao konkurentan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ono o čemu se već nekoliko dana po gradskim kuloarima glasno priča je i ime novog sportskog direktora koje je sad izašlo i u javnost. Mogao bi to biti Portugalac Jose Bota (57) koji iza sebe ima impresivan životopis. Tako je osam godina proveo kao glavni skaut u portugalskoj Benfici, klubu poznatom po dovođenju mladih nada i njihovoj kasnijoj prodaji po višestruko višim cijenama. Spomenimo samo one iz doba Bote poput Angel Di Marie, Axel Witsela, Nemanju Matića, David Luiza, Jan Oblaka i druge.

Nakon toga otišao je u još jedan rasadnik talenata, ukrajinski Šahtar u kojem je bio zaslužan za dovođenje Teta, Dodoa i drugih. Iz Ukrajine pod vihorom rata odlazi u PAOK gdje se zadržao nešto kraće, a Grci ističu njegovo dovođenje reprezentativnog golmana Hrvatske Kotarskog.

Dolazak ovakvog kapitalca na Pampasu bi značio i novu eru klupskih ambicija. Još nije poznato jesu li uspjeli finalizirati ovaj posao, ali je činjenica kako nakon ovakve informacije čovjek na tom mjestu ne smije biti manjeg kalibra negoli je Bota. Osijek je puno lutao u sportskim politikama i potreban je netko tko će sportski sektor zauzdati na svim poljima, od škole nogometa do prvog sastava.


Izdvojeno

Reci što misliš!