Sport / Nogomet

dominacija se nastavlja

Nogometašice Osijeka na Gradskom vrtu proslavile 24. titulu prvakinja

Nogometašice Osijeka na Gradskom vrtu proslavile 24. titulu prvakinja
Zajednica osječkog sporta

ŽNK Osijek, koji je svojom sjajnom igrom dominirao cijenu sezonu, u ovom nogometnom ogledu upisao je remi protiv ŽNK Split rezultatom 1-1

Na stadionu Gradski vrt odigrana je posljednja utakmica Super Sport 1.HNLŽ, a ŽNK Osijek ekipa proglašena je nositeljem titule državnog prvaka u sezoni 2022./2023!

ŽNK Osijek, koji je svojom sjajnom igrom dominirao cijenu sezonu, u ovom nogometnom ogledu upisao je remi protiv ŽNK Split rezultatom 1-1.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uoči utakmice bijelo-plavim djevojkama priznanja je uručila udruga navijača 'Kohorta'. Za najbolju ŽNK Osijek igračicu sezone proglašena je Izabela Lojna, a prizananje za najbolju strijelkinju lige otišlo je u ruke Lorene Balić. Također, ŽNK Osijek igračice su između sebe, već tradiconalno po završetku sezone, izabrale najbolju suigračicu. U sezoni 2022./2023. to je Mateja Bulut kojoj je dodijeljen trofej 'Branko Perković'.

Po završetku utakmice organizirano je svečano proglašenje pobjednika Super Sport 1. HNLŽ. Medalje su uručili predsjednik Komisije za ženski nogomet, Josip Kuterovac, izbornik A ženske nogometne reprezentacije, Nenad Gračan i dožupan, Mato Lukić.

Bojan Bodražić, predsjednik Uprave ŽNK Osijek ovome je prilikom poručio kako ŽNK Osijek ne staje, već nastavlja prema novim pobjedama.

"Čestitam u prvom redu igračicima i stručnom stožeru, ali i mojoj upravi, jer smo svi zajedno danonoćno radili za ovaj trenutak. Svi u klubu znaju moja očekivanja, a to je da već od sutra nastavimo raditi maksimalno predano kako bi ovaj klub bio još bolji i uspješni. Sve ove godine radili smo u iznimno teškim uvjetima i ostvarivali vrhunske rezultate, a ono što nam svima želim u budućnosti je da konačno treniramo i radimo u uvjetima kakve klub ovog renome apsolutno zaslužuje."

U osvrtu na sezonu Goran Ljubojević, glavni trener ŽNK Osijek, istaknuo je pak kako su bijelo-plave djevojke zasluženo postale prvakinje.

"Sezona je bila izazovna i nimalo laka, iako se to po broju pobjeda to ne bi reklo. Djevojke su bile maksimalno fokusirane na zadatke koje smo dogovorili svaku utakmicu i to je bio odlučujući detalj koji nas je odveo do pobjede u prvenstvu. Želim istaknuti kako ovaj uspjeh nije maksimum moje ekipe. Kvalitetne ljetne pripreme, njihova predanost radu i glad za trofejima će biti presudni segmenti u našim budućim izazovima."

ŽNK Osijek prvak Hrvatske Fotogalerija

Izabela Lojna, kapetanica ŽNK Osijek poručuje kako je za pobjedu presudno bilo zajedništvo

"Fantastičan je osjećaj ponovno držati pehar u rukama i znati da se isplatio sav trud i rad koji je cijela ekipa uložila u ovoj sezonu. Izuzetno sam ponosna na svaku igračicu, stručni tim i vodstvo kluba, ovo je pobjeda svih nas. Svi zajedno smo vjerovali u titulu i sanjali ju, sada je tu, radujemo se, slavimo, slijedi predah, a onda snažno nastavljamo naprijed."


Izdvojeno

Reci što misliš!