Sport / Nogomet

"sudac izgubio kontrolu"

Strahonja analizirao suđenje na utakmici Istra-Osijek: Penal na Ercegu, crveni Mierezu, 10-minutno gledanje VAR-a...

Strahonja analizirao suđenje na utakmici Istra-Osijek: Penal na Ercegu, crveni Mierezu, 10-minutno gledanje VAR-a...
Srecko Niketic/PIXSELL

"Erceg je pokušao simulirati. Kad sudac propusti od početka voditi igru, ne može je ni voditi kvalitetno", rekao je Strahonja

Osijek je ove subote izgubio na gostovanju kod Istre rezultatom 1:0, a baš ta utakmica bila je i najspronija ovo kolo po pitanju sudačkih odluka.

Suđenje u ovom kolu ponovno je gostujući u HRT-ovoj emisiji Stadion prokomentirao sudački ekspert Marijo Strahonja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Kolo je bilo dobro odsuđeno, nije bilo pretjerano zahtjevnih situacija. Izuzev na utakmici Istre i Osijeka", rekao je u uvodu, a onda krenuo secirati utakmice.

Što se tiče utakmice Istre i Osijeka komentirao je:

30. minuta:

Erceg je poludio na suca Čuljka, koji mu nije dosudio prekršaj u opasnoj poziciji. Ipak, nije Čuljak uvažio te njegove prosvjede.

"Erceg je pokušao simulirati. Kad sudac propusti od početka voditi igru, ne može je ni voditi kvalitetno. Čini se da ova ruka nije kažnjiva, to je manje bitno jer se trebaju kažnjavati nesportska ponašanja. Tu je sudac izgubio kontrolu nad utakmicom."

NK Istra - NK Osijek
bezidejnost Ante Erceg izludio igrače Osijeka i donio pobjedu Istri

47. minuta:

Frano Mlinar zabio je gol, ali on nije priznat zbog zaleđa. Čuljak je nakon VAR provjere poništio pogodak zbog minimalnog zaleđa Ante Ercega, koji bi bio asistent da je pogodak priznat.

"U ovakvim situacijama mogu dati podršku VAR-u ako traje dvije ili tri minute. Gol je postignut iz zaleđa."

57. minuta:

Erceg je zabio nakon brze kontre Istre. Boultam mu je asistirao, no provjerit će se ta situacija da nije bio prekršaj u začetku akcije Ercega nad Čeberkom.

"Potencijalno se gleda je li bilo prekršaja u začetku akcije. Gledajući na prvu, možda i ne, ali postoji snimka koja otkriva. Postoje elementi za prekršaj, no postavlja se pitanje je li to bio začetak akcije. Ne bih tu kritizirao VAR sobu."

61. minuta:

Nova provjera VAR-a. Erceg je pao nakon duela sa Žaperom u kaznenom prostoru Osijeka. Dao mu je Čuljak žuti karton za simuliranje i otišao pogledati tu situaciju. Provjerava se je li Erceg bio u zaleđu u začetku akcije i je li bio prekršaj. Jako dugo to sve skupa traje.

"Sudac je bio dobro pozicioniran. Mislim da je došlo do kontakta koljena. Dugo je trajao VAR. Da su dokazi jasni, trebalo je to kraće trajati. Bilo je elemenata za kazneni udarac. Erceg je tu manje trebao dobiti žuti karton za simuliranje nego što ga je trebao dobiti za ponašanje kasnije."

79 minuta:

Ramon Mierez je dobio crveni karton. Udario je Antu Ercega s travnjaka. Vjerojatno je to bila njegova reakcija jer je mislio da je na njemu trebao biti dosuđen prekršaj.

"Mierez je zaslužio isključenje, nema tu prednosti."


Izdvojeno

Reci što misliš!