Sport / Nogomet

bezidejnost

Ante Erceg izludio igrače Osijeka i donio pobjedu Istri

Ante Erceg izludio igrače Osijeka i donio pobjedu Istri
Srećko Niketić/Pixsell

Nemoćan je bio Osijek protiv raspoložene Istre i bit će ovo težak period na navijače Bijelo-plavih

"Ća im delamo" pjevali su navijači Istre na Aldo Drosini. Dobar je to opis današnje utakmica Istre i Rijeke u kojoj je Osijek, nakon solidnih prvih 45. minuta, u drugom dijelu susreta potpuno nestao s terena.

Na lošem terenu u Puli pokušao je Osijek u prvom dijelu igrati igru po zemlji bez suvišnih napucavanja kao u nekim prethodnim susretima i pokazao je neke naznake igre. Najbolju prigodu imao je Nail Omerović, koji je zaigrao umjesto Caktaša, kad mu je Mierez jednu loptu lijepo spustio prsima, a ovaj neometan gađao dalji kut no vratar Majkić lijepo je reagirao na njegov prizemni udarac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mogao je Osijek do pogotka i u završnici prvog dijela kad je ubacio Omerović, a Jugović nedovoljno zahvatio loptu na šest metara od gola domaćih. Mogao je Poms biti zadovoljan s tim dijelom susreta i zasigurno nije očekivao takav pad u igri njegove ekipe u drugome dijelu.

Istra je krenula furiozno i postigla pogodak odmah u uvodu nastavka, ali je pogodak Mlinara poništen zbog zaleđa Ante Ercega koji je danas bio prava napast za obranu Osijeka.

Ipak, nije dugo Istra čekala na novo slavlje. Erceg je bio precizan, a nakon VAR pregleda sudac Ante Čuljak pokazao je na centar. Imao je VAR puno posla i u 61. minuti kad je dvoboj Žapera i Ercega pregledavao čak 10. minuta i na kraju pozvao Čuljka na pregled snimke. I sudac je dugo pregledavao taj dvoboj i zaključio kako je Žaper startao bez prekršaja. Bila je to jedna od najdužih VAR provjera u Hrvatskoj koji je još jednom pokazao svu svoju nesavršenost.

U igru su ubrzo nakon toga ušli Leovac i Špoljarić, a Leovac je bio blizu pogotka kad je pogodio gredu u jednom pokušaju centaršuta. Nade Osijeka ugasile su se nekoliko minuta kasnije kad je Mierez iziritiran odlukom suca, koji nije svirao prekršaj nad njim, s leđa pokupio Ercega i zaradio direktni crveni karton.

Zbog svih spornih situacija Čuljak je pokazao na čak 12. minuta nadoknade. Istra je novom pobjedom stigla na četvrto mjesto i pet bodova iza Osijeka koji je upao u krizu rezultata i igre i već više od 300 minuta ne zna za pogodak. 

Standings provided by Sofascore

Izdvojeno

Reci što misliš!