Sport / Nogomet

dion drena beljo

Zvijezda Osijeka na UEFA listi 40 igrača na koje treba pripaziti u 2023.

Zvijezda Osijeka na UEFA listi 40 igrača na koje treba pripaziti u 2023.
Davor Javorović/PIXSELL

Osijek se nada kako će Belju prodati za rekordan klupski iznos

Stranica UEFA.com izabrala je 40 mladih igrača na koji imaju potencijal "poharati" europski nogomet u 2023. godini. Među njima svoje mjesto našao je i trenutno najvrjedniji eksponat svlačionice NK Osijeka - Dion Drena Beljo.

Na početku nove godine, dopisnici, novinari i urednici s kojima UEFA surađuje uobičajeno predviđaju igrače mlađe od 21 godine koji bi mogli postati novi Erling Haaland, Jamal Musiala, Rodrygo, Jude Bellingham ili Mykhailo Mudryk.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Među njima se našao i Beljo za kojeg već sad zanimanje pokazuju brojni klubovi, a Osijek želi na njemu popuniti budžet već ove zime.

"Hrvatski U21 talent, Beljo je nazvan Dion prema grčkom bogu vina Dionizu. U središte pozornosti dospio je tijekom sezone na posudbi u Istri, a dobru formu nastavio je u Osijeku s pet golova u prvih pet utakmica", navodi UEFA.com.

NK Osijek - HNK Hajduk 2:1
tko koliko vrijedi Transfermarkt ažurirao podatke za HNL: Beljo najskuplji igrač Osijeka, cijena mu narasla za dva milijuna

Očekuje se kako bi Beljo u budućnosti mogao postati i prvi napadač Hrvatske koja vapi za pravim napadačem. Njegova trenutna vrijednost je oko šest i pol milijuna eura, a Osijek se nada i dobiti toliko budući je već odbio neke manje ponude poput one od četiri milijuna koliko je ponudila talijanska Monza.


Izdvojeno

Reci što misliš!