Sport / Nogomet

lijepa zarada

I NK Osijek zarađuje od uspjeha reprezentacije u Kataru, pogledajte koliko FIFA plaća za Ivušića

I NK Osijek zarađuje od uspjeha reprezentacije u Kataru, pogledajte koliko FIFA plaća za Ivušića
Igor Kralj/PIXSELL

U slučaju da dođemo do finala, FIFA će Osijeki isplatiti oko 370 tisuća dolara

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se u osminu finala Svjetskog prvenstva gdje danas u 16 sati igra s Japanom. Osim za reprezentaciju, to je odlična vijest i za najveće hrvatske klubove. Naime, plasmanom u iduću fazu Hrvatska si je priskrbila još četiri dana Svjetskog prvenstva, što će donijeti dodatne prihode svim klubovima koji imaju igrače na turniru. To su u HNL-u Dinamo, Hajduk i Osijek.

Riječ je o fondu krovne svjetske nogometne organizacije koja plaća klubovima čiji igrači idu na turnir. Točnije, za svaki dan koji igrač provede na Svjetskom prvenstvu FIFA daje deset tisuća dolara njegovom klubu, piše Index.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S obzirom na to da se cifra računa od dana kada je reprezentacija stigla u Katar i da Hrvatska ima zagarantiranu osminu finala, hrvatski klubovi, a najviše Dinamo, već su lijepo zaradili.

Dinamo će za svoja četiri igrača u našoj reprezentaciji i jednog u Iranu dobiti najmanje milijun i 60 tisuća dolara. Međutim, to nije sve jer FIFA isplaćuje dio novca i za igrače koji su u posljednje dvije godine bili registrirani kao igrači određenog kluba. Tako će Dinamo zaraditi ukupno oko milijun i 270 tisuća dolara.

S druge strane, Osijek i Hajduk imaju samo jednog igrača. Osijek će za golmana Ivušića zaraditi barem 220 tisuća dolara, isto kao i Hajduk za Livaju. U slučaju da dođemo do finala, FIFA će Osijeki isplatiti oko 370 tisuća dolara.


Izdvojeno

Reci što misliš!