Sport / Nogomet

osijek - hajduk 2:1

Vatreni derbi u Gradskom vrtu: Osijek slavio protiv Hajduka i prekinuo crni niz

Vatreni derbi u Gradskom vrtu: Osijek slavio protiv Hajduka i prekinuo crni niz
Davor Javorović/PIXSELL

Osijek je opet odigrao dva različita poluvremena, ali ovaj put mu je to bilo dovoljno za osvajanje sva tri boda

U derbiju 7. kola HNL-a Osijek je u Gradskom vrtu svladao Hajduk s rezultatom 2-1 (2-0). Bijelo-plavi su tako prekinuli crni niz od čak pet (šest ako računamo i Europu) utakmica bez pobjede.

Osijek je poveo sa 2-0 u prvom poluvremenu golovima Marina Leovca (23) i Diona Drene Belje (41-11m), a u nastavku je Hajduk smanjio preko Marka Livaje (73-11m) koji je ipak odigrao utakmicu, unatoč vijesti o tragediji u kojoj mu je prošlu noć poginuo otac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osječani su do prve prvenstvene pobjede nakon gotovo mjesec i pol dana i 1. kola kada su bili uspješniji od Gorice stigli na rilima mađarskog veznjaka Laszla Kleinheislera koji je bio najzaslužniji za oba pogotka iako se nije upisao u strijelce.

U drugom poluvremenu Hajduk je bio bolji protivnik. Smanjili su pogotkom Livaje, imali su i dva pogotka koji im nisu priznati zbog zaleđa, ali Bijelo-plavi su uspjeli izdržati do kraja, točnije do 100. minute. Ponajviše zahvaljujući odličnim obranama Ivušića.

NK Osijek - HNK Hajduk 2:1 Fotogalerija

Vatreno je bilo u drugom poluvremenu i na tribinama gdje se okupilo 7820 navijača. Prvo je utakmica bila prekinuta nakon bakljade Kohorte iza koje je ostao požar na istočnoj tribini koji su ugasili vatrogasci. Ubrzo je uslijedio i odgovor Torcide kad je utakmica također morala biti kratko prekinuta.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Izdvojeno

Reci što misliš!