Sport / Nogomet

veliko pojačanje

Bartolec potpisao za Osijek: "Želim osvojiti titulu prvaka s Osijekom!"

Bartolec potpisao za Osijek:
NK Osijek

Dobili smo još jedno pojačanje, stigao nam je desni bočni iz Kopenhagena koji je bio i hrvatski reprezentativac

Karlo Bartolec novi je igrač Osijeka! Naš je prvoligaš s 26-godišnjim desnim bočnim potpisao trogodišnji ugovor, nakon što je između Osijeka i Kopenhagena dogovoren modalitet transfera. Riječ je o dobro poznatom igraču s hrvatske nogometne scene, bez obzira na to što u HNL-u ne igra još od 2016. kada je iz zagrebačke Lokomotive prešao u Nordsjaelland. Prošao je mlađe kategorije u Dinamu, a potpuno afirmirao u redovima „Lokosa“ što mu je i omogućilo inozemni transfer u Dansku što je svakako bila stepenica više u njegovom igračkom razvoju.

Stekao dragocjeno inozemno iskustvo

Tamo se Bartolec jako dobro snašao, pružao odlična partije što je zaintrigiralo i izbornika Zlatka Dalića, pa mu je tijekom 2018. uputio i poziv u najbolju nacionalnu vrstu. Za „Vatrene“ je debitirao u prijateljskom ogledu s Jordanom na riječkoj Rujevici. Potom je za 2,6 milijuna eura transferiran u Kopenhagen za čiju je momčad odigrao 60 utakmica, postigavši dva gola uz šest asistencija. U klubu čiji je dres nosio prije toga zabilježio je 97 nastupa, strijelac je bio sedam puta, a čak u 18 navrata našao se u ulozi asistenta za pogotke. Brz je i prodoran, ima sada već i dragocjenog iskustva u karijeri te je Nenad Bjelica uvjeren kako će biti od velike koristi Bijelo-plavima. Očekuje se kako će Karlo biti među kandidatima već za europski ogled s CSKA-om u Sofiji, budući da je za njega ishođena sva potrebna dokumentacija kako bi što prije mogao zaigrati za NK Osijek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Želio sam doći, čim sam čuo da postoji ta opcija. Bit će mi čast igrati za NK Osijek čiji je rejting u hrvatskom nogometu neupitan, a u posljednje vrijeme momčad se bori za najviše ciljeve. Siguran sam da je to zdrava sredina s velikim ambicijama. Želim s novim suigračima ostvariti nešto veliko, eto da budem i konkretan – osvojiti naslov prvaka!", rekao je Bartolec za klupsku internet stranicu.

Nenad Bjelica je zadovoljan spoznajom da je dobio još jednog kvalitetnog igrača u rosteru koji će bitno zaoštriti konkurenciju na desnom boku.

"Kad smo čuli da ga je moguće dobiti, krenuli smo u ozbiljne pregovore. Najprije smo se dogovorili s njim, potom i s Kopenhagenom. Jako smo sretni da je ovdje, u zadnje dvije-tri godine bio je i potencijalni reprezentativac tako da vjerujemo da će se igrama u Osijeku možda ponovno nametnuti izborniku. On sigurno ima kvalitetu za to, dolazi u dobar klub koji raste tako da bi suradnja trebala biti na obostrano zadovoljstvo", zadovoljno je rekao strateg Osijeka.


Izdvojeno

Reci što misliš!