Sport / Nogomet

nova euro sezona za bijelo-plave

NK Osijek saznao protivnika u drugom pretkolu Konferencijske lige

NK Osijek saznao protivnika u drugom pretkolu Konferencijske lige
UEFA.com

Prva utakmica na rasporedu je u četvrtak 22. srpnja u Poljskoj

U upravo održanom ždrijebu u švicarskom Nyonu za novu Konferencijsku ligu NK Osijek je saznao svog protivnika u drugom kvalifikacijskom pretkolu.

Bit će to poljski Pogoń Szczecin, a prva na utakmica na rasporedu je 22. srpnja u Szczecinu, a uzvrat 29. sprnja u Osijeku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pogoń je prošlu sezonu igrao u poljskoj Ekstraklasi (najviši rang) gdje je završio na visokom trećem mjestu. Najteži je to protivnik koji je Osijek mogao izvući u ovom pretkolu.

Vrijednost na Transfermaktu im je 20.6, a Osijeku 29.95 milijuna eura.

hnl
raspored za sezonu 2021/2022 NK Osijek novu HNL sezonu otvara u Gradskom vrtu protiv Šibenika

Plasman u 3. pretkolo jamči 550.000, a proboj u play-off donosi 750.000 eura. Ako se Osječani plasiraju u skupinu Konferencijske lige inkasirat će 2.94 milijuna eura, što je samo 690.000 eura manje u odnosu na plasman u Europa ligu za koju Hrvatska ove godine nema predstavnike. Nadalje, svaki osvojeni bod u skupini vrijedi 166.000 eura, dok se plasman u nokaut fazu nagrađuje s 300.000 eura, a ulazak u osminu finala s dvostrukom većim iznosom. Četvrtfinale donosi milijun, polufinale dva, a ulazak u finale honorira se s tri milijuna eura. Na kraju, pobjedniku ovoga natjecanja pripasti će  dodatnih pet milijuna eura.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!