Sport / Nogomet

prav lokomotiva

Bjelica protiv davljenika želi dvije pobjede do kraja prvenstva

Bjelica protiv davljenika želi dvije pobjede do kraja prvenstva
Davor Javorovic/PIXSELL

"Želimo pobjede, poboljšati sve ove rekorde koje smo ostvarili i postaviti još više letvicu za sljedeću sezonu", poručuje trener Osijeka

Nakon što je pobjedom protiv Šibenika (3:0) i matematički osigurano drugo mjesto u HT prvoj ligi kao najbolji prvenstveni rezultat u klupskoj povijesti Osijeka, momčad Nenada Bjelice u Kranjčevićevoj ulici protiv Lokomotive lovi još jedan rekord ove sezone, onaj o broju gostujućih prvenstvenih pobjeda. Bijelo-plavi su stali na devet uzastopnih gostujućih pobjeda pa subota može dovesti do novog rekorda i nove pobjede u završnici povijesne sezone.

"Lijepo je opet pobijediti, onda i sve što se nakon toga događalo ima veću dimenziju. Zadovoljan sam zadnjom utakmicom, načinom na koji smo igrali i kako smo pobijedili. Momčad pokazuje visoku razinu kvalitete igre, morala i karaktera u situaciji kada se ni za što ne bori osim za svoj imidž. Siguran sam da će do kraja prvenstva za to zaslužiti čistu desetku", rekao je Bjelica.

Imamo svoju računicu 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Lokomotiva je prošle sezone bila crna mačka za Bijelo-plave nakon što je pobjedom u Gradskom vrtu u posljednjem kolu ugasila snove o mjestu u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Sada ima drugih rezultatskih problema, ali Nenad Bjelica fokusiran je isključivo na rezultat Osijeka.

"Siguran sam da ćemo ovaj kraj sezone odigrati na najkvalitetniji mogući način. Mi imamo svoju računicu, želimo pobjede, poboljšati sve ove rekorde koje smo ostvarili i postaviti još više letvicu za sljedeću sezonu, da nam bude još teže to popraviti. U igri je šest bodova, želimo dvije pobjede", dodaje Bjelica čija momčad igra do kraja s dvije ekipe koje se bore za goli prvoligaški život.

Gledamo sebe

O Lokomotivi i treneru Samiru Toplaku ima puno pohvala.

"Fokusirani smo na Lokomotivu koja se sa Samirom Toplakom značajno podigla, pobijedila neke važne utakmice. Momčad su koja je spoj iskustva i mladosti, s jako dobrom energijom u zadnje vrijeme i zasluženo su pobijedili sve utakmice u zadnje vrijeme. Ali mi gledamo na sebe, želimo uspjeh zbog nas samih jer nakon osam mjeseci napornog rada zaslužujemo završiti sezonu na najbolji mogući način", dodaje trener.

Među rekordima koje je Osijek ove sezone popravio nalazi se i onaj o broju osvojenih bodova u ovoj sezoni.

"Teško je bilo prognozirati koliko ćemo bodova osvojiti ili koliko će nam biti dovoljno za ovo što smo ostvarili. Moram napomenuti da u zadnjih nekoliko sezona nitko osim Dinama nije ostvario broj bodova koji imamo sada, zaostatak Osijeka za Dinamom zadnjih sezona nije nikada bio tako mali i neznatan, a isto tako ni razlika prema Hajduku i Rijeci nije bila tako izražena u korist Osijeka. Broj bodova je teško na početku prognozirati, fokusirani smo uvijek na prvu sljedeću utakmicu, a na kraju podvlačimo crtu i vidimo gdje nas je takav način razmišljanja doveo", zaključio je Bjelica.

Susret se igra ove subote od 19 sati i 5 minuta.


Izdvojeno

Reci što misliš!