Sport / Nogomet

na terenu odgovoriti svima

Bjelica dovodi još dva igrača, ali prije toga želi pobijediti Istru

Bjelica dovodi još dva igrača, ali prije toga želi pobijediti Istru
Davor Javorovic/PIXSELL

Zanimljivu konferenciju za medije održao je trener i sportski direktor Osijeka Nenad Bjelica

Trener Osijeka Nenad Bjelica je održao konferenciju za novinare uoči subotnje prvenstvene utakmice s Istrom 1961 koja u Gradskom vrtu počinje u 15 sati. Jasno je da i ovaj susret ima podjednako značenje za Bijelo-plave kao i svaki drugi, uz jasno izražen stav glede planiranih bodova.

"Pobjeda nad Lokomotivom je bila vrlo važna za stjecanje samopouzdanja. Momčad je spremna iako imamo nekih igrača koji možda još uvijek nisu u najboljoj tjelesnoj formi. Škorić ima tri žuta, Silva je upitan, ostalo je ok. Spremni dočekujemo Istru koja je pokazala dosta dobrih stvari u posljednje vrijeme. Čeka nas dobar izazov i nadam se da ćemo biti na visokoj razini i da ćemo pobijediti", najavio je Bjelica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osijek je svakako favorit u odnosu na Žuto-zelene koji će, takva je pretpostavka, više pozornosti posvetiti čuvanju svoje mreže…

"Nama je cilj dati sve od sebe, odraditi utakmicu na maksimumu i naravno na kraju doći do tri boda. Protivnici iz donjeg dijela ljestvice se dosta nisko brane u Gradskom vrtu, ali pokušat ćemo naći rješenje i za to. Uostalom, vidjet ćemo hoće li se Istra odlučiti igrati na taj način. Ponekad je potrebno puno strpljenja na terenu, mi smo ga imali do sada, vjerujem da će i u subotu biti slično", kaže Bjelica.

Ne gleda se dalje od subote

Osječane očekuju tri utakmice zaredom na domaćem terenu. Iako je to prednost u odnosu na suparnike, nije baš ni jednostavno nizati pobjede…

"Želimo se sada fokusirati samo na Puljane. Trebat će nam puno zalaganja i htijenja da dođemo do pobjede. Sigurni smo da će tako i biti. Imamo dovoljno kvalitete da pobijedimo svakog protivnika u HNL-u, to smo i pokazali u ovom prvenstvu. Za ono što će kasnije uslijediti, mogu samo reći da ne gledamo dalje od ove utakmice", kaže oprezni trener bijelo-plavih.

U redovima pulskog prvoligaša je naš napadač na posudbi Josip Špoljarić, a puno se priča o mogućem prelasku Šime Gržana s Aldo Drosine u Gradski vrt. Bjelica je o tomu rekao:

"Drago nam je da Špoljarić dobro igra, postigao je tri gola u tri utakmice i nadamo se da će do kraja sezone biti još uspješniji, ali i da ćemo ga mi uspjeti spriječiti u nakani da nam zabije. Što se tiče Gržana, stanje je nepromijenjeno. On je igrač Istre 1961 i ako istrči na teren sigurno će pokušati dati svoj maksimum, što je i logično", kaže Bjelica, a kuloarske priče kažu kako Gržan nije di otputovao prema Osijeku i da uskoro potpisuje za Osijek.

Povjerenje u sve stopere

Među pitanjima je bilo i ono o stoperima Bijelo-plavih, a u kontekstu činjenice da standardni tandem iz prvog dijela sezone Škorić – Majstorović neće ove subote biti na terenu:

"Imamo povjerenje u sva tri stopera, čak i u mladog Barišića iz Osijeka II. To su četiri vrlo kvalitetna defanzivca, a  tko će u određenom trenutku nastupiti to ćemo vidjeti. Pokazali su svi da mogu igrati vrlo kvalitetno za NK Osijek", dodaje trener.

S jedne TV kuće su postavili pitanje našem treneru koje se odnosi na Dinamo i njihove pritužbe i priopćenja glede suđenja…

"Ne bih komentirao postupke drugih. Apsolutno smo fokusirani sami na sebe. Dok sam trener i sportski direktor NK Osijek neće pisati priopćenja protiv bilo koga. Želimo svojim ponašanjem pridonijeti normalizaciji odnosa u hrvatskom nogometu. Ne komentiram nikada suđenje, poštujemo svakoga i apsolutno vjerujemo u sustav. VAR smanjuje mogućnost pogreške iako sam protiv same tehnologije jer ona nije umanjila polemike. Protiv sudaca nisam nikada bio, oni griješe kao i mi, jedino što su pod prevelikom lupom, sve se tumači kao teorija zavjere. Nećemo se time baviti, ni u kojem slučaju. Ne želimo tražiti alibi za svoje neuspjehe u pogreškama sudaca. To je nogomet, to se događa i u puno jačim ligama od HNL-a. Mi ćemo biti primjer svima i zabranjeno je, u našim redovima, komentiranje suđenja nakon utakmica", dodaje Bjelica.

Na terenu svima odgovoriti

U istom je kontekstu šef stručnog stožera NK Osijek spomenuo još ponešto:

"Na terenu ćemo pokušati davati odgovore svima. Imamo dobru i izbalansiranu momčad, također i stabilan Klub iza kojeg stoje navijači, dakle, sve preduvjete da budemo uspješni. Znamo svoju snagu i želimo je isključivo usmjeriti prema utakmici koja nam slijedi da bismo pobijedili. Želimo osnažiti pobjednički gard kojega smo dosad pokazali. Imamo 20 igrača koji svi mogu biti najjači sastav. Nema tu velike razlike među pojedincima. U svakoj će utakmici igrati najbolja momčad, a tko će biti unutra, vidjet ćemo. Imamo veliki izbor i vjerujemo u naše igrače."

Vjera u svoju snagu i mogućnosti

Istra je do sada imala skroman učinak na gostovanjima, dok je Osijek, od dolaska Bjelice, maksimalno uspješan na svom terenu. Neupitno je da svi u našim redovima očekuju nastavak serije.

"Mi ćemo uložiti puno toga, truda i zajedništva, da bismo pobijedili protivnika kao što je Istra. Mene puno više zanima naša statistika koja govori da smo dosta jaki i dobri na domaćem terenu i samo želim da to potvrdimo. Ako budemo na pravoj razini, vjerujem u našu snagu i da ćemo biti bolji od gostiju".

Što se, pak, tiče prijelaznog roka, nema nekih novih vijesti iz Gradskog vrta. Barem ne još…

"Radimo na odlascima i dolascima. Malo jesmo u stisci kada je riječ o državama u kojima se situacija mora rasplesti do ponedjeljka. No, ipak imamo vremena do 15. veljače odraditi neke stvari. Konkretno, dva igrača su u opciji mogućeg dolaska i odlaska, ali nećemo sada o imenima", zaključio je trener uoči susreta Osijeka i Istre ove subote od 15 sati.


Izdvojeno

Reci što misliš!