Sport / Nogomet

uvjerljiva pobjeda

Moćni Osijek gubio pa uništio Istru

Moćni Osijek gubio pa uništio Istru
Srećko Niketić/Pixell

Osijek je zaostaloj utakmici HNL uvjerljivo slavio protiv Istre u Puli

U susretu protiv Istre Osijek je bio veliki favorit, ali nije dobro krenuo u utakmicu. Odmah u 7. minuti lijepo su kombinirali domaćini, igrač Osijeka na posudbio u Puli, Josip Špoljarić je lijepo skočio i zabio za vodstvo. 

Osijek se nije prepao tog vodstva i nastavio je svoju igru protiv Istre koja se potpuno povukla na svoju polovicu u nadi da će čim duže sačuvati vodtvo. Gosti su pak smireno pritiskali prema njihovom golu i to se isplatilo u 33. minuti. Silva je lijepo potkopao jednu loptu na boku, ona je sjela na glavu Argentinca Miereza za 1:1. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U samoj završnici prvog dijela nakon kornera Jurčevića, puca Škorić, a loptu rukom zaustavlja Blagojević. Uključio se VAR i sudac Pečarić pokazuje na najstrožu kaznu koju koristi Damjan Bohar. Bohar danas nije odigrao utakmicu za pamćenje, ali je svojim golom donio preokret.Drugi dio u potpunosti je pripao Osijeku koji nije dozvolio da ga Istra pritisne i iznenadi kao u prvom dijelu. Nakon nekoliko dobrih prigoda i udaraca Silve i Pilja, prekrasnu akciju odigrava Osijek. Nekoliko uzastopnih brzih dodavanja izbacuju Ndckyta koji lijepo pronalazi Žapera na drugoj stativi za 1:3. Ubrzo nakon toga stiže i novi gol Osijeka nakon što Kim odbija jednu loptu na glavu Ante Ercega koji smireno šalje loptu u gol za svoj prvijenac u prvenstvu.

Sigurno je tako Osijek apsolvirao još jednu prepreku i izjednačio se s Dinamom na čelu prvenstvene ljestvice uz utakmicu više. Već u nedjelju ih mogu i prestići za tri boda jer Osijek igra protiv Rijeke, a Dinamo neće igrati protiv Hajduka jer su taj susret odgodili.


Izdvojeno

Reci što misliš!