Sport / Nogomet

Svakom po poluvrijeme

Ivušić u zadnjoj sekundi skinuo penal i donio bod Osijeku

Ivušić u zadnjoj sekundi skinuo penal i donio bod Osijeku
Milan Šabić/Pixell

Osijek je bio bolji u prvom, a Hajduk u drugom dijelu pa je svakom pripao po zaslužni bod

Osijek je s desetkovanim veznim redom stigao u Split, ali se u prvom dijelu to nije primijetilo jer su Lopa i Vuković jako dobro dirigirali igrom Bijelo-plavih. Imali su nekoliko sjajnih prigoda u uvodu utakmice, ali udarci Lope i Bohara nisu htjele u gol.

Do vodstva, zaslužnog, Osijek je stigao u 23. minuti kad je iz kuta ubacio Jurčević, a Mierez sjajno skače i zabija šesti prvenstveni gol. Do kraja poluvremena Osijek je dominirao i nije dao Hajduku disati pa je dojam da je rezultat trebao biti i izraženiji u korist gostiju. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drugi dio bolje otvara Hajduk koji je uveo dodatnog napadača i visoko stisnuto Osijek. Gledali smo tako potpuno obrnutu sliku na terenu, a Hajduk je to i kapitalizirao golom Čoline koji prvo promašuje jednu loptu, ali zavarava Ndckyta, a onda bombom zabija u mrežu Ivušića.. 

Hajduk je i nakon gola nastavio pritiskati, ali je Osijek uspio uspostaviti ravnotežu pa smo do kraja gledali obostrano otvoren dvoboj. 

Najopasnije je za Osijek pokušao Bohar koji u 86. minuti pogađa gredu, a onda u posljednjim sekundama i veliko uzbuđenje pred golom Ivušića. 

Beljo je jednu loptu nakon kornera dirao rukom, Jović konzultirati VAR i to je penal. Loptu je uzeo Jradi, ali sjajni Ivušić skida tu loptu za najpravedniji remi.

Slijedi reprezentativna stanka, a onda i veliki derbi Osijeka i Dinama u Gradskom vrtu. Do tad bi Osijek trebao biti kompletniji u veznim redu koji nije izdržao sve rotacije koje je Bjelica danas bio prisiljen napraviti.  U međuvrenu će Osijek odigrati i kup susret u Kurilovcu.


Izdvojeno

Reci što misliš!