Sport / Nogomet

gostovanje u koprivnici

Osijek nakon gotovo mjesec dana nastavlja borbu za vrh HNL

Osijek nakon gotovo mjesec dana nastavlja borbu za vrh HNL
Davor Javorovic/PIXSELL

Koronavirus poremetio je planove bijelo-plavi u trenutku kad su bili u sjajnoj formi, ali Bjelica bez obzira na to, želi nastavak serije

Nenad Bjelica ponovno je „u stroju“. Nakon što je prisilno morao propustiti oglede sa Šibenikom i Crikvenicom, vraća se svojoj osnovnoj zadaći. U Koprivnici će biti na svom radnom mjestu, što je samo po sebi pozitivno za sve u NK Osijek.

"Veselim se što ponovno igramo i što ću imati mogućnost voditi momčad uz aut-liniju. Želimo u svakoj utakmici ostvariti maksimum, očekujem da se tako svi postavimo i ovaj puta, bez obzira tko će istrčati na teren. Vjerujem u kompletan igrački kadar, a na njima je da se dokažu i potvrde kako i u nešto drukčijem sastavu u odnosu na dosadašnji možemo pobjeđivati. Ne vidim nikakav problem u izostancima koje ćemo imati. Naprotiv, radujem se mogućnosti da će i neki drugi prvotimci imati priliku pokazati se u važnoj prvenstvenoj utakmici", ističe Bjelica uoči puta u Podravinu.

Slaven Belupo je ozbiljan protivnik

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Što se tiče Koprivničana, oni sigurno nikome nisu „lak zalogaj“, što se vidjelo i u svim prethodnim ovosezonskim nastupima.

"Belupo je ozbiljan protivnik koji rijetko gubi. Vidim da mijenjaju sustav igre, no ponovit ću da je nama najvažnije ono kako se mi postavimo na travnjaku. Imamo dobru atmosferu, želimo nastaviti naš uspješan niz te i dalje pobjeđivati. Znamo da ćemo u Slaven Belupu imati dobrog suparnika, ali smo također svjesni svoje snage i kvalitete. Žao mi je što se u HNL-u opet igra bez publike jer smo mi među onim klubovima koji su u tom pogledu prilično zakinuti, budući da imamo značajnu podršku svojih navijača. Nadam se da će se oni uskoro opet vratiti na tribine", dodao je šef stručnog stožera Bijelo-plavih.  

Osijek će u Koprivnici, gdje igra u subotu od 15 sati, biti sigurno bez Škorića, Gutia, Vukovića, Žapera zbog koronavirusa, te Jugovića zbog ozljede, a upitno je u kakvom će stanju biti oni koji su izašli iz izolacije poput Majstorovića i Ndckyta.

"Svatko voli zaigrati u kompletnom sastavu, no okolnosti su ovaj puta drugačije i moramo ih prihvatiti. Imamo neupitnu kvalitetu i kod onih koji ulaze s klupe i koji jedva čekaju svoju priliku. Sigurno će svatko od nas dati sve od sebe da bismo odigrali što bolju utakmicu te ispunili svoja i navijačka očekivanja. Slaven Belupo je dobra momčad, po godinama i najiskusnija u Ligi, normalno da i oni imaju svoje želje u ovom susretu, ali ćemo nastojati biti bolji od njih i kući se vratiti s bodovima", rekao je u najavi utakmice Marin Pilj.

Bez obzira na sve neprilike, Osijek će napokon zaigrati nakon gotovo mjesec dana pauze, uz izuzetak prijateljske utakmice protiv Metalca, i bit će zanimljivo u kakvom će raspoloženju i formi istrčati. Zasigurno, svi se nadaju i vjeruju kako je Bjelica napalio nominalne rezerve koje će sad imati priliku pokazati zaslužuju li mjesto u svlačionici bijelo-plavih.


Izdvojeno

Reci što misliš!