Sport / Nogomet

futsal u gradskom vrtu

Hrvatska poražena od Rusije, put na SP tražit će preko dodatnih kvalifikacija

Hrvatska poražena od Rusije, put na SP tražit će preko dodatnih kvalifikacija
Davor Javorovic/PIXSEL

Međusobni susret Hrvatske i Rusije odlučivao je u Osijeku o izravnom plasmanu na Svjetsko prvenstvo, a Rusija je u neizvjesnom dvoboju upisala pobjedu vrijednu osvajanja prvog mjesta, dok Hrvatska novu šansu ima u doigravanju

Hrvatska malonogometna reprezentacija nije uspjela na završetku kvalifikacijskog turnira Elitnog kola u Osijeku pobijediti svjetske viceprvake Ruse i tako izboriti mjesto na svjetskoj smotri u Litvi, no osvojila je drugo mjesto i nastupit će u doigravanju.

Lima je u subotu doveo Rusiju u vodstvo dobrom reakcijom pred hrvatskim vratima u sedmoj minuti, a uzvratio je Bajrušović glavom u 16. minuti. Međutim, potom novi pogodak Lime i autugol L. Sutona osiguravaju Rusima dva pogotka prednosti na poluvremenu (3:1).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Potpunu je neizvjesnost u utakmicu vratio Matošević sjajnim dalekometnim pogotkom u 33. minuti, da bi u samoj završnici Romulo pogodio sa svoje polovice, a Matošević ispisao na semaforu konačnih 4:3, s obzirom da Hrvatska u posljednjih tridesetak sekundi nije uspjela doći do željenog izjednačenja.

Rusija je tako sa šest bodova prva na tablici, a bodovno poravnata Hrvatska druga, ispred Azerbajdžana i Slovačke koji su u ranijem terminu odigrali neriješenih 3:3.

Stankovićevi će se izabranici za mjesto na Svjetskom prvenstvu boriti kroz dvije utakmice (9. i 12. travnja) s drugoplasiranom momčadi Skupine D, u kojoj nastupaju Kazahstan, Češka, Slovenija i Rumunjska.

Kvalifikacije za SP, Elitno kolo, Skupina C:
1. Rusija 6
2. Hrvatska 6
3. Azerbajdžan 4
4. Slovačka 1


Izdvojeno

Reci što misliš!